SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


TABU, MOVEKNOWLEDGEMENT

Koncert

Datum: 29.06.2003 ob 21:30
Prizori?襺 Večerov oder


TABU:
Nina Vodopivec (vokal)
Marjan Pader (kitara, tolkala, vokal)
Tomaž Trop (kitara)
Sandi Trojner (klaviature)
Primož Štorman (bobni)
Iztok Melanšek (bas)

Prvenec Tabu ( Menart), nam je postregel z uspešnicami Dobra vila, Tabu in Lahko sem srce, za katere so posneli tudi videospote.
Lani je sledil še bolj uspešen 2. album Male nore ideje ( Menart), iz katerega že poznamo uspešnice Ocean, Angel, Poljub v srce, zadnji spot in single, ki pa so ga lansirali pa je skladba
 »Divje«. Sam naslov skladbe ima simboličen pomen in predstavlja življenje in delo skupine Tabu v obdobju zadnjih dveh let.
Vsi zatrjujejo, da so se pri snemanju tele skladbe najbolj zabavali - v prvi fazi so jo za zabavo igrali celo v nekakšni disco različici, hvala bogu, pa je na koncu postala taka, kot jo lahko slišite preko radijskih valov..
Tabu je izdal prvi slovenski glasbeni DVD, ki se je snemal že vse od priprav na njihov še vedno zelo vroč album »Male nore ideje«. Ta zanimiv dokumentarec prikazuje koncertno življenje, zakulisje sveta show biznisa in sploh vse, kar se je s Tabuji dogajalo v zadnjih dveh letih... V njem so se zvrstili koncertni posnetki - posneti v živo, ozadja snemanja videospotov, razno razni medijski dogodki. Tabu se v dokumentarcu pojavlja po različnih krajih Slovenije, prikazuje njihov obisk in koncert v Beogradu na stadionu Tašmajdan, kjer so nastopili skupaj z Bajago itd.


MOVEKNOWLEDGEMENT:
Sandra Tomović (vokal)
Miha Blažič – N'Toko (vokal)
Uroš Weinberger – Wein (kitara)
Tadej Rozman (bas), David Cvelbar (bobni)
Gregor Turk (pozavna)
DJ Dado (efekti)
Primož Malenšek (tolkala)


Korenine benda segajo nazaj v davne davne čase, ko sta se spoznala Uroš Weinberger (kitara) in Goran Balog (vokal, bas). Ta sta dolgo časa igrala z različnimi ekipami in bila redna udeleženca zdaj že legendarnih jam-sessionov na Raki, kjer sta se spoznala tudi s sedanjim basistom Tadejem Rozmanom, bobnarjem Davidom Cvelbarjem in tolkalcem Primožem Malenškom, ki so takrat sestavljali bend Direndai. Skozi leta se je Uroševa in Goranova glasba stalno spreminjala. Če so jima bili v bendih Lunatic Fringe in Buddha's Gravity glavni zgled Red Hot Chilli Peppers, Fishbone in Living Colour, je s prihodom MC-ja Miha Blažiča (N'toko) njihovo ustvarjanje začelo gravitirati bolj proti hip-hopu. Skupina pa je začela dobivati svoj pravi zvok, ko sta se triu pridružila že prej omenjena bobnar in basist, David in Tadej. V tej zasedbi je bend pod imenom Moveknowledgement odigral svoj prvi koncert na Raki in takoj za tem v Novem mestu. Kmalu za tem sta se pridružila še klaviaturist Andrej Resnik in pevka Sandra Tomovič in doprinesla dolgo iskani soul zvok, dodatno pa sta ekipo okrepčala še pihalca Mitja in Gregor Turk. V tej zasedbi so se lotili svoje prve koncertne sezone. Stalni obiskovalci so lahko na skoraj vsakem koncertu slišali nove komade, repertoar se je stalno spreminjal, veliko je bilo improvizacije... Večere je zaključeval DJ Plankton z drum'n'bass sessioni, ki je med koncertom tudi komade dodatno začinil s scratchi.
Par dni po njihovem (do takrat) največjem koncertu na Soča Reggae Riversplash pa jih je doletela nepričakovana nesreča. Goran, ki je v tem času postal očitni vodja ekipe, je umrl v prometni nesreči, ko se je ponoči vračal iz službe. Brezsmiselno je govoriti, kaj je to pomenilo za ostale člane, ki jim je bil Goran najboljši prijatelj, duhovni in ustvarjalni vodja. Po dolgem in težkem obdobju pa so se ponovno zbrali in odločili nadaljevati Goranovo delo - s koncertom na Trnfestu se je začelo novo obdobje benda, ki je bilo duhovno in čustveno zelo nabito.
Ekipi se je na večjih koncertih pridružil ljubljanski DJ Dado, klaviaturista Andreja pa je zamenjal Gorazd Tompa. Začeli so se vrstiti prvi uspehi. Moveknowledgement so stopili iz anonimnosti z odmevnimi koncerti na Trnfestu, Klubskem maratonu, kot predskupina Asian Dub Foundation..., N'toko je postal državni prvak v freestyle-u, skupina je dobila nagrado Bumerang za najboljšega koncertnega izvajalca leta, sezono pa so zaključili kot eden glavnih festivalnih bendov poletja pred večtisočglavimi množicami  na Rock Otočcu in Koupafestu.
V letu 03 skupino čakajo novi in večji izzivi: svoje koncertne izkušnje prinesti v studio in posneti prvi album, v novi koncertni sezoni pa se jim prvič obetajo tuji odri...


Prireditev vam poklanja:


Nazaj









GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ