SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


LE SPECTACLE

Ulično gledališče

Datum: 01.07.2003 ob 20:30
Prizori?襺 Ulično gledališče (GLAVNI TRG)
Izvajalec: Cirque sans raison (Francija)


»Majhna karavana se ustavi… Raztovarjanje poteka v tišini. Blago se razpira, napenja. Par akordov glasbe in… Šotor je postavljen. Ljudje se smukajo okoli, približujejo. Sliši se glas… Pridite, pridite v Cirkus brez razloga! Ne sprašujte zakaj... Kar tako, brez razloga... Komaj vstopiš, že jih vidiš: sedmerico, ki blodi v svojem svetu. A vseeno te opazujejo. Skoraj se ti zdi, da jih motiš. Komaj se usedeš, se predstava zate začne. Vsa ta množica, ki jih opazuje, zmoti našo sedmerico in njihov ustaljeni ritem, njihove vsakdanje opravke. Vzdušje se spremeni in oni se vznemirijo, oživijo. Scena se zamaje. Plešejo, igrajo se s predmeti in letajo skozi zrak, ki kot da ga ni.  Sprostite svojega duha in mu pustite, da poleti,         brez razloga, samo za en večer, da razišče svet pod malim šotorom.  A ne oklevajte preveč, kajti lahko se zgodi, da jih naslednje jutro več ni.«
Skupino Cirque sans raison (po naše Cirkus brez razloga) sestavlja pet, šest, sedem in včasih tudi več artistov, ki jih veže ena strast – cirkus in želja za spoznavanjem novih ljudi in dežel. Gre za mlado skupino in njeni člani prihajajo iz najboljših cirkuških šol v Franciji, Švici in Kanadi. Strastno razvijajo predstave t.i. »novega cirkusa«, cirkusa brez živali, ki bazira na artistih, akrobatih in zgodbah med njimi. Ta vrsta cirkusa je v zadnjih letih doživela izreden uspeh po celem svetu in njihove predstave so redno razprodane, saj so akrobacije in spretnosti, ki jih zmore človek, vedno najbolj zanimive, še posebej če jih spremlja dobra glasba in zanimiv zaplet. V Sloveniji je to prvi tak nastop pod cirkuškim šotorom.
Trampolin, magično vzdušje, žogice in kiji ter telesa, ki letijo skozi zrak, kot da ni težnosti, valeči se bobni in vrvi… Vse to vas posrka vase na začetku in vas ne izpusti do konca predstave Cirque sans raison.
Trajanje: 75'

Prireditev vam poklanjajo:


URADNI PREVOZNIK


Nazaj









GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ