SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


PIHALNI ORKESTER SVEA ZAGORJE

Koncert

Datum: 03.07.2003 ob 20:00
Prizori?襺 Glavni oder na Dravi


Godbeniki Pihalnega orkestra SVEA Zagorje smo v letu 2001 praznovali 140-letnico. V tem času so se menjavale različne generacije glasbenikov, vse pa je spremljala velika ljubezen do glasbe, ki jih združuje še danes. Preživeli so veliko lepih trenutkov in poželi skupaj veliko uspehov. Ponosni so na zlato medaljo s svetovnega prvenstva v Kerkradeju na Nizozemskem pred dvajsetimi leti in tudi na absolutno prvo mesto na tekmovanju v nemškem Bambergu leta 1992. Leta 1996 so bili  gostje Papeža Janeza Pavla ll. v  Vatikanu, leto kasneje so Slovenijo  predstavljali na 850-letnici Moskve, oktobra 2000 pa so imeli koncert 125 metrov pod zemljo na 1. evropskem podzemnem festivalu rudarskih pihalnih orkestrov na Poljskem. Nastope so nizali tudi na Češkem, Norveškem, v Nemčiji, Španiji, Italiji, Avstriji ter v republikah nekdanje SFRJ. Še vedno pa najraje nastopajo doma, v Sloveniji.

Zelo uspešna je bila njihova zgoščenka ob 135-letnici. Za njo so bili dvakrat nominirani za Zlatega petelina; in sicer za filmsko, scensko in instrumentalno glasbo – kot izvajalec in kot album. Dve leti kasneje so izdali zgoščenko z naslovom Film, Blues, Pop-Rock, in za njo Zlatega petelina v kategoriji za najboljšega izvajalca filmske, scenske in instrumentalne glasbe tudi dobili.

Ob 140-letnici orkestra so dobili priznanja SLKD RS, Zveze slovenskih godb, Občina Zagorje pa jim je podelila posebno priznanje – Zlato plaketo Občine Zagorje ob Savi.

Ob tem jubileju so tudi posneli CD ploščo in kaseto z naslovom 140. Na njej so znane uspešnice pevcev Tine Turner, Joe Cockerja, skupin Deep Purple, Queen, musical Cats, filmska Levji Kralj ter skladbe Conte partiro, Serenata Sentimentale in druge.

Prireditev vam poklanja:


Nazaj









GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ