SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


PIHALNI KVINTET MARIBORSKE OPERE

Koncert

Datum: 20.06.2003 ob 19:30
Prizori?襺 Sinagoga


Sodelujejo:
Eva Slana (flavta)
Tomaž Žganec (oboa)
Oto Kožuh (klarinet)
Rudi Vulc (fagot)
Andrej Žgank (rog)

EVA SLANA je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Mateju Zupanu. Sedaj je podiplomska študentka na Mozarteumu v Salzburgu, v razredu prof. Irene Grafenauer. V času študija je prejela dve prvi nagradi in študentsko Prešernovo nagrado. Igra v različnih komornih skupinah in občasno sodeluje v orkestru SNG Maribor ter Mariborski filharmoniji.

OTO KOZUH je soloklarinetist orkestra Mariborske opere in filharmonije. Svoje znanje prenaša na mlajše generacije kot profesor na Srednji glasbeni šoli Fran Korun Koželjski v Velenju. Studiral je na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri prof. Slavku Goričarju, diplomiral pa pri prof. Alojzu Zupanu. Nastopa z različnimi ansambli doma in na tujem.

Rogist ANDREJ ZGANK je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Obvladuje širok repertoar različnih glasbenih stilov. Deluje kot solo rogist Simfoničnega orkestra Mariborske filharmonije in opere in poučuje na velenjski glasbeni šoli.

Fagotist RUDI VULC je diplomiral na Akademiji za glasbo, v razredu Jožeta Baniča. V času študija je prejel številne nagrade na tekmovanjih. Pet let je bil zaposlen v orkestru RTV
Slovenija, od leta 1994 pa je solo fagotist orkestra SNG Maribor in Mariborske filharmonije.

Oboist TOMAŽ ŽGANEC je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Je solo oboist orkestra SNG Maribor.

Prireditev vam poklanja:


Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ