SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


OLODUM (BRAZILIJA)

Koncert

Datum: 30.06.2003 ob 21:30
Prizori?襺 Glavni oder na Dravi
Glasba: MP3 1 | MP3 2

Sodelujejo:
Lucas Fernando Andrade
Antonio Carlos Gomes (Tonho Matéria)
Germano Santos Silva (vokal)
Bartolomeu Pereira Nunes, Edílson da Silva Neiva, Lazaro Reis Sacramento, Rosário Ubiraci Ribeiro, Gilmario Marques de Andrade, Joselito Rigaud Conceição, Antonival Silva Santos, Jerônimo dos Santos, Cláudio Q. Otto Pereira (tolkala)
José Elpidio Bastos (bas)
Ruy José Braga Duarte (klaviature)
Raimundo Jorge Passos (saksofon)

Olodum je nevladna organizacija, sanjska delavnica, povezava včerajšnje, današnje in jutrišnje zgodovine, stik z afriškimi koreninami, simbol moči in boj proti rasizmu – vse v enem. Kot glas črnskega gibanja afro-brazilskih prebivalcev Brazilije, se Olodum opira na tradicijo naslednjih legend: Candomblés, Capoeira, Quilombos, Bob Marley, Nelson Mandela, Malcom X, Mohamed Buddha, Shiva in Jezus. V tem smislu je glasba Oloduma presek človeških, filozofskih in duševnih prošenj. Tematika literarno-uporniških, bojevitih in erotičnih besedil je predvsem boj za življenje, za pravico, boj proti nasilju in revščini ter volja do življenja.
Veliko pozornosti je vzbudila tudi tragična smrt umetniškega vodje Oloduma, Euzébia Cardose, ki je na cesti podlegel strelom policista. Le-ta je namreč menil, da je nek kriminalec. Vlada zvezne države Bahia je poskušala ta zločin prikriti, vendar so Amnesty International, brazilski sindikati in nekatere levičarske stranke zadevo le pripeljale pred sodišče. Olodum se med drugim bori tudi proti vsakodnevnemu policijskemu nasilju na ulicah Salvadorja in nanj odgovarja s svojimi idejami ter koncepti.

Prireditev vam poklanja:


GENERALNI POKROVITELJ ODRA ROTOVŽ
Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ