SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


BOBBY SHEW & LUNGAU BIG BAND (ZDA, AVSTRIJA)

Jazz koncert

Datum: 05.07.2003 ob 22:00
Prizori?襺 Jazzlent


Sodelujejo:
Bobby Shew (trobenta)
Robert Friedl, Hubert Pertl, Kurt Gersdorf, Herbert Hofer, Wolfgang Bermadinger (saksofoni)
Dušan Kranjc, Robert Bachner, Antti Rissanen, Stefan Müller, Erwin Wendl (pozavne)
Peter Tusher, Horst Hofer, Peter Stiegler, Hans Santner, Christian Haitzmann (trobente)
Christian Wegscheider (klavir)
Burkhard Frauenlob (klaviature)
Wolfgang Pointner (kitara)
Alexande Meik (kontrabas)
Franz Trattner (bobni, tolkala)

Bobby Shew

Bobby Shew je eden tistih vrhunskih trobentačev, ki s svojo energijo navduši prav vsako občinstvo, ne glede na to ali igra glavno trobento, solo ali pa impresionira z igranjem krilnatega roga. Kameleon glasbe, kot ga imenujejo poznavalci, se je rodil 4. marca 1941 v Albuquerqueu v Novi Mehiki (ZDA). Igranju trobente se je posvetil že pri desetih letih, tako danes velja za enega najbolj priznanih trobentačev in domiselnih improvizatorjev. Posnel je že 14 lastnih projektov ter številne albume z big bandi in orkestri, ki delujejo pod vodstvom legend kot so Woody Herman, Buddy Rich, Frank Capp-Nat Pierce, Bill Berry in Olver Nelson, če jih naštejemo le nekaj.
Mojster trobente je devet let preživel v Las Vegasu, kjer je v tamkajšnjih kazinih in hotelih nastopal z Dello Rose, Robertom Gouletom, Barbro Streisand, Tom Jonesom, Paulom Anka in Elvisom Presleyem. Po razburljivem Las Vegasu je sledil Los Angeles, kjer se je Bobby Shew posvetil studijskemu snemanju. Zaradi svoje nadarjenosti so ga sprejeli v hollywoodski Veliki filmski orkester, kar mu je omogočilo sodelovanje z največjimi filmskimi skladatelji vseh časov (Don Menza, Neil Hefti, Louie Belson, Frank Mantooth). V tem obdobju so nastali številni albumi z filmsko in televizijsko glasbo.


Lungau Big Band

Lungau Big Band je bil ustanovljen leta 1983. V 20 letih obstoja je uspešno združeval najboljše glasbenike iz Salzburga, Gradca, Dunaja in Münchna in gostil številne znane instrumentaliste in vokaliste, med njimi Raya Andersona, Jamesa Morrisona, Randya Breckera, Boba Mintzera, Billa Watrousa Karen Edwards, Lynne Kieran, Rito Moreno, Billa Ramseya, Bartom van Lierom, Jocelyn B. Smith, Andreo Barker, Sandro Pires in Karla Drewa.
Njihovega najnovejšega programa ne hvali samo domače občinstvo, temveč je big band zanj na jazz festivalu Montreux '99 prejel odlične kritike s strani jazz strokovnjakov.

Prireditev vam poklanjata:


GENERALNI POKROVITELJ ŠPORTNEGA LENTA

MEDIJSKI POKROVITELJ JAZZLENTA
Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ