SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


TERRA FOLK

Koncert

Datum: 04.07.2003 ob 21:00
Prizori?襺 Sodni stolp


Sodelujejo:
Boštjan Gombač (klarinet, keltske piščali, irski boben)
Daniel Černe (kitara, tamburica)
Bojan Cvetrežnik (violina)
gost: Joško Sečnik (kontrabas, el. bas)

Skupina je sestavljena iz uveljavljenih glasbenikov, ki gojijo iz različne glasbene stile. Nekateri iz klasičnega sveta, drugi iz jazzovskih voda ali iz progresivnega rocka. Nastanek skupine sega v leto 1999, ko sta se Boštjan Gombač in Danijel Černe odpravila na Novo Zelandijo, kjer sta snemala avtorsko glasbo za založbo “Carnium music”. Veliko sta nastopala tudi kot ulična glasbenika, nov repertoar pa sta kmalu izvajala tudi na različnih festivalih folk glasbe. V Hamiltonu sta posnela koncert s tovrstno glasbo in CD naslovila After the event. Po prihodu v Slovenijo sta se na Festivalu Lent prvič srečala z Bojanom Cvetrežnikom, kjer so odigrali svoj prvi skupni koncert. Nato so nastopili še na Drugi Godbi, Trnfestu, Manifesti in drugih festivalih, igrali v slovenskih koncertnih dvoranah in klubih ter kmalu začeli nastopati tudi v tujini. Po njihovi prvi angleški turneji so zapisali: "Poslušalci so bili pod hipnozo mešanice romske, ruske, irske, slovenske, balkanske in ždovske ljudske glasbe. Če vam Terra Folk ne bodo všeč… bom pojedel svoj klobuk!! Pozivam vas, da najdete tako dobro skupino v Angliji ali na Irskem!" (Mike Artes - London). Spomladi 2001se jim je pridružil še Žiga Golob s kontrabasom.

Bojan Cvetrežnik je akademski glasbenik, ki se je po končanem študiju na Akademiji za glasbo izpopolnjeval v Berlinu. Bil je tudi solo violist v orkestru Ljubljanske opere. Je idejni vodja komorne zasedbe Amnesty Trio, za katero piše tudi glasbo. Njegovo delo sega od klasike do jazza. Z ansambli Amnesty Trio, All Capone Štrajh Trio, New Strings Jazz Kvartet in Bluegrass Hoppers je posnel več zgoščenk. Otroci pa ga poznajo iz oddaj “Glasbena šola – šala”.

Boštjan Gombač
Razen v zasedbi Terra folk je član zasedb Terra Mystica, Bast in Kaminoigra. Osem let je sodeloval v zboru RTV Slovenije. Kot instrumentalist snema in nastopa z znanimi izvajalci kot so Zoran Predin, Josipa Lisac, Mar Django, Leteči Potepuhi, Jani Kovačič, Slavko Ivančič, Siddharta... Napisal je tudi glasbo za gledališko predstavo “Pitje po Evropi”, Matjaža Javšnika in Valterja Dragana. Po srcu je Kelt. Igral je tudi že z legendarnim ansamblom “The Doubliners”.

Daniel Černe je vodja ter skladatelj glasbe skupine Terra Mystica. Sodeluje in piše glasbo tudi za Tinkaro Kovač. Leta 1999 je posnel avtorski eksperimentalni album Altaria, ki sta ga s klarinetistom Boštjanom Gombačem in novozelandskimi glasbeniki posnela na Novi Zelandiji. Piše tudi glasbo za gledališče, plesne predstave in oglase.

Joško Sečnik
Pri 17-ih posnel prvo ploščo kot studijski glasbenik in do danes lahko njegovo igranje, pa tudi petje (hm, čudovito), najdete na več kot 30-ih albumih, ki so izšli doma in v tujini. Produciral je tri albume Letečih potepuhov, s to zasedbo prejel tri Zlate peteline in osvojil lepo število prvih mest na radijskih lestvicah. V zadnjih desetih letih je igral v skupinah Miladojka Youneed, U´Redu, Oko, Rok Golob & Stop the Band, Kosmic orchestra, sodeloval z Janijem Kovačičem, Mio Žnidarič, Žarkom Živkovičem, Adijem Smolarjem, Dragom Ivanušo, Aldom Kumarjem in mnogimi drugimi. V tem času je nastopal na številnih koncertih in festivalih v Sloveniji, Italiji, Avstriji, Spaniji, Vel. Britaniji, Jugoslaviji in drugod, vmes pa ustvaril se nekaj gledališke, filmske in TV glasbe. Klub temu pravi, da še nikoli ni delal, saj se drži starega kitajskega reka : Izberi si poklic, ki ga ljubiš in ne bo ti treba delati niti dan v življenju.

Prireditev vam poklanja:


GENERALNI POKROVITELJ JAZZLENTA
Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ