SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


JURE IVANUšIč & NORDUNK

Koncert

Datum: 21.06.2003 ob 21:00
Prizori?襺 Sodni stolp


Sodelujejo:
Jure Ivanušič (vokal)
Gregor Antauer (klaviature)
Simon Šimat (kitara)
Bojan Logar (saksofon)
Andrej Antauer (bas)
Ciril Sem (bobni)

Jure Ivanušič, diplomiral iz dramske igre in umetniške besede na AGRFT v Ljubljani (2001), študiral tudi na Hochschulle fur Musik und Dartstellende Kunst v Grazu, za klasičnega pianista (1991-1992).

Pomembnejša ustvarjanja na televizijskem in filmskem področju: 1996 - TV Monodrama "Pisma Josipa Murna". 1997 - vloga "Podgane" v filmu Outsider. Zrežiral in odigral kratki film po zgodbi E. A. Poeja "Izdajalsko srce". Vloga Igorja Filipiča v TV nadaljevanki "Klan" (RTV SLO 1999). TV Kabaret "Ob desetih zvečer" na TV Slovenija. Januarja 2000 - soscenarist TV serije "Rumplšpajzakletnaizba…". Scenarij in izvedba vodenja »Festivala Narečne Popevke 2001«. Soscenarist in konferansje Ježkovih nagrad TV Slovenija 2001.
Pomembnejša ustvarjanja v gledališču (1996-2002): Blue Morphan v Shepardovi "Nevidni roki", Maro Maroje v Držićevem "Dundo Maroju" v SLG Celje, Jerry v Albeejevi "Zoo Story", sin Gagik v Šeligovi "Razvezi", Brindsley Miller v Shafferjevi "Črni komediji", Pentheus v Euripidesovih "Bakhah" v Drami SNG Maribor. Aprila 1999 otvoril novi gledališki prostor v Mariboru, klub KGB s Tasićevo monodramo "Tajni agent", kjer sodeluje kot umetniški sodelavec. Novembra 1999 monodrama "Martin Krpan" po Franu Levstiku v LG Maribor. Vojvoda Lorenzo di Spadaro v Andrejevih "Črnih maskah" (Primorski festival, 2000), vloga Moža v uspešnici gledališča Ptuj "Svobodno razmerje" Daria Foja in France Rame (december 2000), vloga Wolfganga Amadeusa Mozarta v Shafferjevem Amadeusu v koprodukciji opere, drame in baleta SNG Maribor v počastitev 80-letnice gledališča (maj 2001). Axel v Strindbergovem »Igranju z ognjem« v SNG MB - februar 2002.
Pomembnejša ustvarjanja na glasbenem področju: kot študent na AGRFT napisal glasbo za Linhartovega "Matička", 1992. Član skupine "Skakafci" od 1993 do 1997. Maja 1997 napisal glasbo in tekst za recital šansonov "Bil sem ti blizu" v SNG Maribor, ki je bil tudi otvoritvena predstava Primorskega festivala junija 1997.    Izdal zgoščenko "Ob desetih zvečer" aprila 1999 (ZKP, Sazas 105043).
Nastopil v Vezoviškovih musicalih "Jermanovo seme" (uspešnica v Drami SNG Maribor na repertoarju od 1993-1996) ter kot Mefisto v "Faust TV" (Opera in balet SNG Maribor, 1996/1997).
Napisal glasbo, tekst (skupaj s Petrom Žigerjem) in zrežiral "Zadet Kabaret" maja 1998. Predstava je po mnenju strokovne kritike najboljša predstava sezone 1997/1998 (B.Lukan, Delo) v SNG Maribor. Uglasbil Ježkovega "Vagabunda", Shakespearov Sonet 130 ter Prešernov sonet "Apel in čevljar" za RTV, ki je izdan na zgoščenki "Neiztrohnjeno srce - slovenski pevci popa Prešernu v spomin" (2000, ZKP, Sazas 325861).
Napisal scensko glasbo za predstavo Leonida Andrejeva "Črne maske" (Primorski festival 2000). 
Od 1992 redni glasbeni sodelavec Radeta Šerbedžije na koncertih po Evropi in tudi v USA.
Nastopil tudi na UNICEF koncertih z Vanesso Redgrave v Syracusi na Siciliji, v Varšavi in Londonu.

NORDunk je šestčlanska skupina, katere kvaliteta in kontinuiteta je med člani obrodila uspešen prodor v širšo javnost ter njen pozitiven odziv. Glasba je avtorska, pop usmeritve, sodobne produkcije, dostopna širšemu občinstvu in sloni na kvalitetnih tekstih, katerih avtorja sta Feri Lainšček in Tomaž Letnar.

V letu 2001 so ob pomoči sponzorjev (BTC City, Mobitela in drugih) izdali prvo single zgoščenko, ki je doživela neverjeten odziv, saj je bila prodana kar v 2000 izvodih. Najbolj pa so ponosni na nagrado za najboljšo glasbo na prireditvi "Šanson 2001", saj jim je najvišja uvrstitev na vseslovenski prireditvi potrdila začrtane smernice.

V letu 2002 so se z nastopom s skladbo "Zdravilo sveta" na prireditvi "EMA 2002" uvrstili v finale (zasedli smo 8. mesto), ter s tem zadovoljili vsa svoja pričakovanja.
Meseca junija je izšla prva zgoščenka z naslovom "Moj svet" pri založbi ZPK RTV Slovenija.

Bojan Logar (saksofon/klarinet), je leta 1996 diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani in je od istega leta dalje redni profesor klarineta na Srednji glasbeni šoli v Celju. Je eden od ustanoviteljev produkcijskega team-a BASTARD M.P.
Kot izvajalec sodeluje v Mladinskem simfoničnem orkestru v Celju, v orkestru slovenskih klarinetov, v pihalnem orkestru Glasbene šole Celje)… Kot aranžer je sodeloval v gledališki predstavi "Bil sem ti blizu" in "Zadet Kabaret".

Gregor Antauer (klavir/hammond), se ukvarja z glasbo že od petega leta starosti dalje. Po končani nižji glasbeni šoli se je vpisal na Srednjo glasbeno in baletno šolo v Mariboru. V tem času se je dvakrat udeležil republiškega tekmovanja mladih pianistov, kjer je dosegel dobre rezultate (Velenje 1988: II.kategorija - 3.nagrada in Nova gorica 1991: III.kategorija - 3.nagrada). Po končani SGBŠ se je izpopolnjeval na področju jazza pri pianistu Dejanu Pečenku. Deloval je tudi kot učitelj klavirja na glasbeni šoli Citre v Ljubljani.
Sodeloval je v mnogih glasbenih skupinah (Be Radio, Betty Blue Band, Relax, S5 MI, Octopus) z glasbeniki kot so Alenka Pinterič, Jure Ivanušič, Petar Ugrin…

Simon Šimat (kitara), član Centra za Jazz in Elektroakustiko (CJEA), eden od ustanoviteljev produkcijskega team-a BASTARD M.P., se je glasbeno izpopolnjeval            v Sloveniji in tujini pri glasbenikih kot so Melvin Birks, Leo Coach, Zlatko Kavčič, Petar Ugrin, Saša Nestorović, Dejan Pečenko, Steve Bloom, David Friesen, Fernando Correa. V tem času glasbenega je obiskal je seminar Berklee Summer School (Perugia, Italija), ter se izpopolnjeval pri kitaristu Fernando Correa (Gradec, Avstrija).
Kot producent, aranžer in izvajalec je sodeloval pri multimedijskem projektu “The Doors Revival Band”, v gledališki predstavi “Bil sem ti blizu”, v gledališki predstavi “Zadet Kabaret”, pri mednarodnem jazz projektu “Senza confini/Brez meja/Grenzloss”, pri performansu “Emanacije” (premiera v SNG Maribor), “En Dan Resnice” (SNG Maribor)… 
Kitaro je poučeval na Glasbeni Matici Maribor, na Andragoškem zavodu Maribor, na kitarskih workshop-ih na Centru za Jazz in Elektroakustiko (CJEA) in v Studiu MC, ter v privatni glasbeni šoli Izobraževanje Moderne Glasbe (IMG).

Andrej Antauer (bas kitara), se ukvarja z glasbo od sedmega leta starosti dalje. Po končani nižji glasbeni šoli se je vpisal na Srednjo glasbeno in baletno šolo v Mariboru. Udeležil se je republiškega tekmovanja mladih pianistov, kjer je dosegel dobre rezultate (Maribor 1990: I.kategorija - 3. nagrada). 
Sodeloval je z Alenko Pinterič, z Juretom Ivanušičem, s Petrom Ugrinom, nastopil na Borštnikovem srečanju 1997 v Mariboru, sodeloval v gledališki predstavi "Bil sem ti blizu", ter z mnogimi glasbenimi skupinami (S5 MI, Octopus, Toti Big Band…).


Ciril Sem (bobni/tolkala) je po končani nižji glasbeni šoli svojo glasbeno izobrazbo izpopolnjeval na Centru za jazz in elektroakustiko (CJEA) v Mariboru, ter na številnimi glasbenimi delavnicami.
Sodeloval je na mednarodnem festivalu francoskega šansona v Splitu (CRO), mednarodnem festivalu komorne glasbe "Glasbeni september" Maribor (SLO), mednarodnem jazz festivalu »Avantgarde musik festival« Graz (A), Contrada Festival v Kanalu ob Soči, na številnih jazz festivalih Lent Maribor…
Kot glasbenik je sodeloval pri projektu »George Gershwin Project« Bayreuth (D), v lutkovni predstavi "Mavrična kača", v gledališki predstavi "Bil sem ti blizu", napisal ter izvajal glasbo za mednarodno likovno razstavo "Blind spot" Graz (A) ter literarno-glasbeni performans ob "Slovenskih dnevih knjige" v Mariboru.

Prireditev vam poklanjata:



MEDIJSKI POKROVITELJ SODNEGA STOLPA
Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ