SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


ZAPPATISTAS (VELIKA BRITANIJA)

Jazz koncert

Datum: 01.07.2003 ob 22:00
Prizori?襺 Jazzlent
Glasba: MP3 1

Sodelujejo:
John Etheridge (kitara)
Steve Lodder (klaviature)
Annie Whitehead (trombon)
Teena Lyle (tolkala)
Ben Castle (saksofoni, flavta)
Paul Jayasinha (trobenta)
Rob Statham (bas)
Mike Bradley (bobni)

Priznanega britanskega kitarista Johna Etheridga so odkrili glasbeni novinarji v 70-ih, ko je igral z mnogimi progresivni rock in fusion zasedbami (najbolj znana je Darryl Way's Wolf).   

Leta 1975 so mu ponudili, da v legendarni jazz-fusion skupini Soft Machine nadomesti Allana Holdsworta. Sledila je mednarodna turneja in snemanja. Skoraj istočasno, leta 1976, se je Etheridge pridružil še ansamblu slovitega violinista Stephanea Grappellia.

Skupina Soft Machine se je razšla konec 70-ih let, Grappellijev kvartet pa je Etheridge zapustil leta 1981. V zadnjih 20. letih je na svojih koncertih, na turnejah in pri snemanjih sodeloval s številnimi vrhunskimi jazz glasbeniki, med katerimi najdemo imena kot so Barney Kessel, Didier Lockwood, Nils Pedersen, Gordon Beck, Herb Ellis, Mundell Lowe, Dick Heckstall-Smith, Vic Juris, Miroslav Vitous, Birelli Lagrene, Dizzy Gillespie, Tony Williams, Yehudi Menuhin, Pat Metheny, Andy Summers, Nigel Kennedy (z Etheridgem sedaj sodelujeta že sedmo leto). Etheridge trenutno vadi z novo skupino, ki jo je ustanovil odličen kitarist John Williams.

Že konec 80-ih let je začel John Etheridge ustanavljati lastne skupine, tako trenutno vodi kvartet Sweet Chorus, posvečen Stephaneju Grappelliu, 8 člansko zasedbo Zappatistas, in trio, v katerem sodeluje tudi legendarni bobnar John Marshall. Projekt Zappatistas je posvečen slovitemu Franku Zappi.

Prireditev vam poklanja:


Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ