SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


TRANSILVANIJA

Balet

Datum: 22.06.2003 ob 21:30
Prizori?襺 Glavni oder na Dravi
Izvajalec: Opera in balet SNG Maribor
Glasba: MP3 1

Koreografija in režija: Marin TURCU
Asistenta: Valentina TURCU, Edward CLUG
Scenograf: Janez ROTMAN
Kostumograf: Leo KULAŠ
Inspicienta: Peter KRAJNC, Uroš KUS

Glasba:
D.Farcas, G.Zamfir, M.Jora, C.Porembeuscu, P.Sarasate, Romunska, Madžarska, Ciganska in Ruska narodna glasba, zvočna ilustracija turških prizorov: I.Leitinger

Zasedbe vlog:
VLAD TEPES-DRAKU - Marin TURCU
NJEGOV ZAŠČITNIK - Sergiu MOGA
SIROMAK - Edward CLUG
ILEANA - Valentina TURCU
ZAROČENEC - Volodja ZASUKHIN
KOSTICA - Jaki JURGEC
LODOVIKA - Marina KRASNOVA-SURINA
VASILISSA - Klavdija ČERIMAGIČ
MARTA SZABO - Alfi KODRIČ
NJIHOVA HČI - Ines UROŠEVIČ
TRAIAN - Tiberiu MARTA

Avtorski projekt Marina Turcuja - Krstna Izvedba

Plesni projekt Transilvanija je posvečen folklornemu izročilu romunske Transilvanije, kjer se prelivajo in združujejo elementi ljudskega izročila romunskih, ruskih, turških, madžarskih, romskih in drugih korenin. To je bogato in nasičeno ljudsko blago, ki ga koreograf Turcu povezuje s karakternim plesom in spretno uporablja tudi glasbo Enescuja, Sarasateja, Zamfirja in drugih. Glasbeni utrinki in citati, radoživa folklora in melodično bogastvo improvizacije nas popeljejo v skrivnostni svet in čas srednjeveškega vladarja Tepeša, ki ga poznamo predvsem kot legendarnega grofa Drakulo.

Zanimivi plesni večer pripravlja baletni solist in koreograf Marin Turcu. Transilvanija je sinonim skrivnostne in z legendami prežete dežele na stičišču različnih kultur in temperamentov. To so plodna tla za bogato ljudsko izročilo. Plesni projekt Transilvanija je predstava, posvečena folklornemu izročilu romunske pokrajine, kjer se prelivajo in združujejeo elementi madžarskega, romunskega, romskega, ruskega, turškega in drugega ljudskega bogatstva. To je bogato, nasičeno ljudsko blago, ki ga koreograf Turcu povezuje s karakternim plesom in baletnimi elementi in spretno gradi na ljudski glasbi in odlomkih tako raznovrstne glasbe, kot so dela Enescuja, Saraseja, Zamfirja in drugih. Glasbeni utrinki in citati, razkošna in radoživa folklora ter melodično bogastvo interpretacije nas bodo popeljali v skrivnostni svet in čas srednjeveškega vladarja, zloglasnega Tepeša, ki ga poznamo predvsem kot legendarnega grofa Drakulo.

Prireditev vam poklanja:


Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ