SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
PovezaveINTERNET PARTNERPrizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


ZORAN PREDIN

Koncert

Datum: 26.06.2003 ob 20:10
Prizori?襺 Jurčkov oder


Nastopa:
Zoran Predin (vokal, kitara)

Zoran Predin je priznan slovenski glasbenik, pesnik in kantavtor. Poznamo ga po odlični glasbi v številnih slovenskih filmih, televizijskih nadaljevankah in gledaliških predstavah, po neštetih že skoraj ponarodelih besedilih ter nepozabnih šansonih.
Pred skoraj dvajsetimi leti je ustanovil svojo rokersko skupino in ji z imenom Lačni Franz naprtil ves svoj cinizem, sarkazem in občutek za parodijo. Lačni Franz so bili prvoligaški bend nekdanje Jugoslavije. V enajstih letih neprestanega nastopanja - povprečno petdeset koncertov letno, je Predin kot glavni in večinski avtor s Franzi posnel devet LP osem CD plošč.
V devedesetih je začel samostojno kariero kot šansonjer z velikim Arsenom Dedićem in LP albumom Svjedoci - Priče. Z lastno vizijo pop pesmic se je poigraval na samostojnih CD-jih Gate na glavo in Napad ljubezni. Zaplaval je tudi v etno balade in romance in s skupino Šukar, ki igra tradicionahio cigansko glasbo, posnel zelo uspešen CD Mentol bombon. Leta 98 je izšel album Ljubimec iz omare (All-purpose lover), ki ga je s skupino Mar Django Quartet, zasadil v kraljestvo gypsy swinga, žanra s katerim je odrinil v Evropo. Koncerti v Parizu, Londonu in Edinburghu 1999, na Dunaju in v Montpellieru lani, ter povabila v Notingham - Velika Britanija, Pitsburg - ZDA in Melbourne in Sidney - Avstralija letos so samo še en dokaz, da se z avtorsko pesmijo lahko prebiješ na svetovne odre. V letu 2000 je ustanovil skupino Orkester adijo pamet s katero je v razširjeni zasedbi s klavirjem in klarinetom, nadgradil svoj program in konec leta posnel CD z naslovom Lovec na sanje.
Sam pravi, da je šele na polovici svojega dela in da najboljše šele pride!


Prireditev vam poklanja:


NazajGLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ