SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


URGENCA

Ulično gledališče

Datum: 02.07.2003 ob 19:00
Prizori?襺 Ulično gledališče (GLAVNI TRG)
Izvajalec: Gledališče Ane Monró (Ljubljana)


Ali nas v prihodnosti čakajo samopostrežne ambulante za neplačnike in slične osebe?  Odgovor si poglejte v novi predstavi Gledališča Ane Monro. Brez besed, z minimalistično in ironično igro, mestoma že skoraj groteskno, je v pantomimi prikazana usoda  štirih oseb - intelektualca, delavca, kmeta in planinca -, ki se morajo znajti v takšni ordinaciji.
Upočasnjena burleska URGENCA je kratka gledališka prilika, ki se navdihuje pri tranzicijskih zapletih sodobnega zdravstva in se zgleduje po črni ikonografiji iz stripov Alana Forda. Kljub močni socialni noti pa  je predvsem zabavna. Primerna je za t.i. družinsko publiko, torej praktično za vse.
Trajanje: 40'

Gledališče Ane Monro, Slovenija
Gledališče Ane Monro je na sceni že od leta 1982 in kljub vzponom in padcem ves  ta čas kaže svojo inovativnost. V svoje dvoranske predstave vnaša prešeren, a ne banalen humor, na oder vleče ljudi iz publike… V slovenski gledališki prostor znova in znova vnaša nove elemente - enkrat improvizacijo, drugič ulico, skoraj vedno pa njene predstave rastejo in se razvijajo v sodelovanju s publiko. Zato je nemogoče trditi, da je kdo videl vse njene predstave, saj je vsaka ponovitev pravzaprav nova predstava. V zadnjem času se z uspehom loteva t.I. Enkratnih predstav, ki jih razvija in odigra za razne, najraje bogate naročnike.

Prireditev vam poklanja:


Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ