SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


NO NAME BLUES BAND

Koncert

Datum: 21.06.2003 ob 20:10
Prizori?襺 Jurčkov oder
Glasba: MP3 1

Sodelujejo:
Boris Bobek – kitara
Bojan Dobrina – vokal, kitara
Zlatko Fišer – bas, vokal
Boštjan Milošič – klaviature
Miro Zavec – ustna harmonika
Damijan Likavec – bobni

Skupina NO NAME BLUES BAND je na glasbeni sceni prisotna že več let. Začetki delovanja skupine segajo v leto 1993, ko  je skupina začela delovati pod imenom NO NAME BAND. V tem času je skupina gojila predvsem zvrst country-rock glasbe in uspešno nastopala v Sloveniji kakor tudi v tujini. Člani skupine so v večini ostali nespremenjeni vse do danes. Sicer pa imajo člani skupine glasbene izkušnje še iz časov pred ustanovitvijo in sicer iz različnih glasbenih zvrsti.

V letu 1999 je skupina nekoliko spremenila glasbeno usmerjenost in s tem tudi ime, tako da je imenu dodala BLUES, kar je tudi zdajšnja osnovna usmeritev delovanja skupine. Skupino pa je dopolnil še nov član na ustni harmoniki. NO NAME BLUES BAND tako sedaj predstavlja s svojim programom dogajanje na blues sceni zadnjih 20-tih let, kar pomeni, da goji zvrst sodobnega (kitarskega) bluesa, kot ga sprejemajo ljudje širom sveta.

V letošnjem letu se je skupina odločila  razširiti nastop in pripraviti t.i. akustično (unplugged) oz. »klubsko« varianto. S takšno obliko nastopa je skupini omogočeno nastopanje tudi na manjših odrih oz.  v manjših prostorih, kar je v Sloveniji prej pravilo kot izjema.
V najnovejši obliki je slišati  razgiban program sodobnega bluesa z nekaj klasičnimi dodatki. Program temelji na akustični izvedbi, ki se občasno razširi v mehkejšo električno izvajanje – skratka blues v »klubski« obliki.

Prireditev vam poklanja:


Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ