SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


CAMERATA ANTIQUA

Koncert

Datum: 29.06.2003 ob 21:00
Prizori?襺 Sodni stolp
Izvajalec: Camerata antiqua, Komorni pevski zbor Loka, renesančna plesna skupina Umetniške gimnazije za sodobni ples v Ljubljani


Sodelujejo:
ansambel za staro glasbo Camerata antiqua:
Mojca Jarc (kljunasta flavta)
Tamara Rozman (kljunasta flavta, tolkala)
Janez Jocif (kljunasta flavta, cornamusa, krumhorn, psalterij, oprekelj, portativ, enoročna flavta, tolkala)
Denis Kokalj (lutnja, tolkala)

Komorni pevski zbor Loka
dirigent: Janeza Jocif

Renesančna plesna skupina Umetniške gimnazije za sodobni ples v Ljubljani:
Barbara Kanc
Špela Medved
Ana Štefanec
vodja skupine: Lidija Podlesnik

Ansambel CAMERATA ANTIQUA izvaja instrumentalno glasbo srednjega veka in renesanse po izvirnih glasbenih zapisih. Glasbene priredbe se zgledujejo po sočasnih večglasnih obdelavah in so večinoma delo vodje skupine Janeza Jocifa. Pri svojem ustvarjanju ansambel uporablja različne kopije historičnih instrumentov. Oprekelj, portativ in psalterij so rekonstrukcije glasbil, upodobljenih na slovenskih gotskih freskah. Ansambel je pobudnik številnih različnih izobraževalnih oblik s področja historičnih plesov in stare glasbe. Svoje znanje izpopolnjujejo med drugim z udeležbo na mednarodnih tečajih za staro glasbo v Brežicah in Urbinu (Italija). Del svojega repertoarja člani ansambla predstavljajo na CD plošči z naslovom Evropski renesančni plesi, v pripravi pa je tudi zgoščenka evropske duhovne glasbe od XIII. do XVI. stoletja, ki jo pripravljajo skupaj s Komornim pevskim zborom Loka. V zadnjem času intenzivno sodeluje tudi  s Televizijo Slovenija pri oblikovanju niza oddaj o življenju slovenskih gradov.

KOMORNI PEVSKI ZBOR LOKA
Vokalni ansambel sestavljen iz trinajstih mladih pevcev, se pod vodstvom Janeza Jocifa posveča predvsem izvedbi stilnih koncertov glasbe srednjega veka in renesanse. V zadnjem času je poleg nastopov v Sloveniji gostoval v Italiji, Španiji in Nemčiji.

RENESANČNA PLESNA SKUPINA UMETNIŠKE GIMNAZIJE LJUBLJANA
Članice se poleg študija sodobnih plesnih tehnik v okviru rednega izobraževanja z veliko ljubeznijo posvečajo tudi rekonstrukciji in izvedbi ohranjenih plesnih virov XV. in XVI. stoletja. Skupino vodi muzikologinja in profesorica glasbe na njihovi matični ustanovi Lidija Podlesnik, ki se redno udeležuje strokovnih tečajev uveljavljenih strokovnjakov kot so dr. Michael Malkiewitz, Veronique Daniels, Barbara Sparti in Liven Beart.

Prireditev vam poklanjata:


GENERALNI POKROVITELJ SODNEGA STOLPA

MEDIJSKI POKROVITELJ SODNEGA STOLPA
Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ