SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


SEPTET MARIBORSKE FILHARMONIJE

Koncert

Datum: 27.06.2003 ob 19:30
Prizori?襺 Sinagoga


Sodelujejo:
Vita Rošker (violina)
Rostyslav Denisyuk (viola)
Niko Sajko (violončelo)
Darko Kovačič (kontrabas)
Srečko Kovačič (klarinet)
Rudi Vulc (fagot)
Bojan Bezjak (rog)

Program:
F. A. Berwald: Septet v B-duru (1827/28)
R. Kreutzer: Grand septet v Es-duru


VITA ROŠKER
Po končani Srednji glasbeni šoli v Mariboru je študij nadaljevala v Ljubljani na Akademiji za glasbo pri profesorju Pfeiferju. Kot koncertna mojstrica deluje v orkestru Opere in baleta SNG Maribor ter v orkestru Mariborske filharmonije.

ROSTYSLAV DENISYUK
Po študiju je bil član orkestra Državne opere Taras Ševčenko ter Državnega simfoničnega orkestra Ukrajine, ob tem pa je poučeval na Državni akademiji za glasbo. Od leta 1998 je član orkestra mariborske operne hiše in orkestra Mariborske filharmonije.

NIKO SAJKO
Je študent Akademije za glasbo v Ljubljani (prof. C. Škerjanec). Redno sodeluje z orkestrom Mariborske filharmonije, na različnih tekmovanjih pa je prejel številne nagrade in priznanja.

DARKO KOVAČIČ
Je prvi kontrabasist orkestra mariborske Opere in orkestra Mariborske filharmonije, deluje pa tudi kot član različnih komornih zasedb, med drugim redno sodeluje na mednarodnem festivalu komorne glasbe Glasbeni september.

SREČKO KOVAČIČ
Po končani Srednji glasbeni šoli v Mariboru je nadaljeval študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. M. Gunzku. Že skoraj tri desetletja je prvi klarinetist orkestra mariborske Opere in orkestra Mariborske filharmonije, sodeluje pa tudi v različnih komornih zasedbah.

RUDI VULC
Po končani Srednji glasbeni šoli v Mariboru je nadaljeval študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. J. Baniču. Nekaj let je bil član simfonikov RTV Slovenija, sedaj pa je prvi fagotist orkestra mariborske Opere in orkestra Mariborske filharmonije.

BOJAN BEZJAK
Rojen l. 1965. Po končani Srednji glasbeni šoli v Mariboru, je nadaljeval študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri prof. J. Faloutu. Prejel je številne nagrade na zveznih tekmovanjih in bil med drugim tudi finalist tekmovanja mladih umetnikov v Zagrebu. Deluje kot član orkestra mariborske Opere in orkestra Mariborske filharmonije.

Prireditev vam poklanja:


Nazaj





GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ