SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


EZL EK

Koncert

Datum: 05.07.2003 ob 21:00
Prizori?襺 Sodni stolp
Glasba: MP3 1 | MP3 2

Sodelujejo:
Vesna Čobal (violina)
Marko Grobler (kitara, vokal)
Peter Simonič (harmonika)
Bruno Domiter (bobni)
Miro Kobal (kontrabas)
Matjaž Dajčar (kitara)
  
Glasbi, ki jo izvaja skupina Ezl Ek bi težko nalepili le eno etiketo, saj je v songih mogoče zaznati skoraj vse popularne glasbene stile preteklega stoletja. Mogoče bo to stoletje zato toliko bolj njihovo.
Skupino sta leta 1999 zasnovala pevec in kitarist Marko Grobler in harmonikar Peter Simonič. Žametna violina Vesne Čobal je dodala kavarniško eleganco. Miro Kobal z akustičnim basom in Bruno Domiter za bobni prispevata na trenutke precej živahen ritmični utrip. Pred kratkim se jim je pridružil še kitarist Matjaž Dajčar, ki s svojo kitaro prefinjeno dopolnjuje ezlekovski melos.
Poseben šarm dajejo taki akustični glasbeni podlagi besedila, ki niso generacijsko uporniška in žaljiva, ampak z zrelo distanco povzemajo vsakdanje misli in čustva hitrega sveta. Zaradi besedil, ki so izrazito urbana in akustičnega prepletanja glasbenih stilov, nekateri njihovo glasbo moderno imenujejo »mestni etno«. Kakorkoli to mogoče zveni protislovno, po drugi strani govori o zavezanosti glasbeni kontinuiteti, v katero verjame skupina Ezlek.
Lani so v studiu Radia Maribor posneli prvo zgoščenko z naslovom »Hitim zgubljen skoz' mesto« Z napevi, ki jih prinaša, že dalj časa gostujejo na različnih festivalih in koncertih po Sloveniji; povsod tam, kjer imajo ljudje čas prisluhniti.

Prireditev vam poklanja:


Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ