SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


SANDRA WECKERT'S EXOTIC FRUITS OF THE SEASON (NEMčIJA)

Jazz koncert

Datum: 25.06.2003 ob 22:00
Prizori?襺 Jazzlent
Glasba: MP3 1

Sodelujejo:
Sandra Weckert (alt, sopran saksofon)
Kathrin Lemke (bas klarinet, bariton, alt saksofon)
John Gürtler (tenor, sopran saksofon)
Stephan Bleier (bas)
Peer Neumann (klaviature)
Sabine Zlotos (bobni)

Sandra Weckert je saksofonistka mlajše jazzovske generacije v Nemčiji. Je dobitnica številnih nagrad in pohval, predvsem pa kritik uglednih glasbenih kritikov, ki jo danes postavljajo na prvo mesto najprodornejših glasbenikov nove generacije. To pa ni bilo zmeraj tako.
Ko je bila še majhna deklica, si je Sandra Weckert pravzaprav želela igrati flavto, vendar je ustregla želji svojih staršev in pričela z urami violine. Po nekaj uspehih na zveznodeželni ravni, je njen talent prepoznal učitelj igranja na lesena pihala, zato jo je začel učiti osnov, vendar mu je morala obljubiti, da bo redno vadila. Pri sedemnajstih letih je Sandra stala pred izložbo z instrumenti, kjer je njeno pozornost pritegnilo čudovito svetlikajoče se glasbilo. Na prvi pogled se je zaljubila vanj, to glasbilo je preprosto morala imeti. Prvi poskusi na saksofonu so bili klavrni, vseeno pa mlada glasbenica ni vrgla puške v koruzo. V Berlinu se je zaupala, Ralfu von Nordenskjödlu, ki ji je pomagal predvsem pa jo spodbujal na njeni pot spodbujal.
Ker je bila Sandra prepričana, da jo do uspeha lahko pripelje le končana visoka šola za glasbo, se je kar trikrat potegovala za mesto na berlinski visoki šoli za umetnost in enkrat na visoki šoli za glasbo "Hans Eissler", vendar zaman. Sandra naj bi imela talenta, naj ne bi igrala z ljubeznijo, pravzaprav naj bi bila prebutasta, da bi si lahko zapomnila najpreprostejše harmonične strukture, naj sploh ne bi znala improvizirati in enostavno naj ne bi bila jazzistka. Vsi ti očitki sprejemne komisije, pa Sandre niso odvrnili od igranja saksofona. Prav nasprotno, ravno zaradi njih je mlada saksofonistka začela komponirati in postala to kar danes je, "najboljše, kar se je v zadnjih letih zgodilo berlinskemu jazzu" (Wolf Kampmann).
Sandra pa ni zanimiva le zaradi svojih CD-jev Be careful! These phrases are out, Way out East in 50 Sandra Weckert Fans can't be wrong, ki so jih kritiki opisali kot predrzne, kljubovalne in predvsem pa moderne, temveč zaradi njene brezskrbnosti, njenega veselja in brezmejne ljubezni do igranja, njenih iskric v očeh in humorja.

Prireditev vam poklanjata:



MEDIJSKI POKROVITELJ JAZZLENTA
Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ