SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
PovezaveINTERNET PARTNERPrizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


BAJAGA & INSTRUKTORI (SRBIJA IN ČRNA GORA)

Koncert

Datum: 20.06.2003 ob 21:30
Prizori?襺 Glavni oder na Dravi


Sodelujejo:
Momčilo Bajagić-Bajaga (vokal, kitara)
Živorad Milenković (kitara, vokal)
Aleksandar Lokner (klaviature)
Miroslav Cvetković (bas, vokal)
Čedomir Macura (bobni, vokal)
Ljubiša Opačić (kitara)

Momčilo Bajagić je svojo glasbeno kariero pričel s 14. leti kot pevec v skupini TNT. Takrat je napisal tudi svojo prvo pesem "Dvadeseta noč". L. 1978 se kot srednješolec pridruži Riblji čorbi kot ritem kitarist.
Na začetku je Bajaga igral samo na posameznih delih koncerta grupe, s časom pa se je dokazal kot dober avtor glasbe in tekstov in že za drugi album je kot avtor glasbe, napisal nekaj pesmi, kasneje pa je pričel pisati tudi besedila.
Bajaga je z Čorbo posnel pet albumov in napisal glasbo za pesmi "Nemoj, srečo, nemoj danas", "Evo ti za taksi", "Dva dinara druže","Ne veruj ženi koja puši Drinu bez filtera (ostavi je)", "Kazablanka", "Mangupi vam kvare dete" in glasbo z besedilom za pesmi "Ja sam se ložio na tebe", " Baby, Baby, I Don`t Wanna Cry", "Muzičari koji piju" in "Kad hodaš".
Prvi izlet iz grupe je naredil z grupo Frka, v kateri je zbral ekipo preverjenih beograjskih glasbenikov za njegov prvi solo album "Pozitivna geografija ("Limene trube", "Tekila-gerila", "Marlena", "Pustite me druze", "Mali slonovi"...).
Ob izidu plošče je Bajaga imel nekaj solo koncertov in prvič so nastopili pod imenom Instruktori. Solo kariero je uradno pričel 1984, ko so ga "odpustili" iz Riblje čorbe, ker je zavrnil poletno nastopanje v Grčiji.
Konec 1984 je bil Bajaga v anketi časopisa Rock izbran za rockerja leta, glasbeniki pa "Pozitivnu geografiju" razglasijo za najboljšo ploščo.
V začetku 1985 Instruktori posnamejo drugo ploščo "S druge strane jastuka" in v reviji Rock glasbeni kritiki Instruktorje razglasijo za najboljšo skupino leta, Bajago pa za rock glasbenika sezone. "Zažmuri" je bila najboljša pesem, plošča "S druge strane jastuka" pa album leta (preko 350 tisoč prodanih plošč). 1991 je izdal novo ploščo "Četiri godišnja doba" (gost je bila operna pevka Jadranka Jovanović), 1993 izda LP "Muzika na struju" in kompilacijo "So Far The Best Of Bajaga & Instruktori".
Leta 1994 se zaradi nesoglasij skupina razide, Bajaga pa z Sašom Loknerjem napiše glasbo za film režiserja Miše Radivojevića "Ni na nebu,ni na zemlji". Istega leta napiše glasbo za TV serijo "Otvorena vrata".
Leta 1994 se Instruktorji ponovno zberejo in izdajo CD "Od bižuterije do ćilibara".
Novi člani skupine so: kitarist  Vlada Negovanović (ex Butik, Dr Spirai i Ljudska biča, grupa Sladjane Milošević in Tunel) in bobnar Čeda Macura. Decembra 1997 v Sloveniji izdajo CD "Neizbrisano" na katerem so poleg še neobjavljenih pesmi izšle tudi "remiksi" pesmi s plošče "Četiri godišnja doba".
Z Ribjo čorbom Bajaga je dobio dva Oskarja popularnosti, z Instruktorji pa tri.Napisal je tudi pesmi "Afrika" in "Za tvoje oči" za Zdravka Čolića, tekste za pesmi "Kairo", "Klovn i smrt" in "Neko je tu" za Sladjanu Milošević in pesem "Ulice mračne nisu za devojke" za skupino Aska.
Bil je producent LP skupine Bezobrazno zeleno (1983). Na festivalu v Herceg Novom 1994 je prejel nagrado za glasbo v filmu "Ni na nebu, ni na zemlji".

Prireditev vam poklanja:


NazajGLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ