SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


DEJAN PEČENKO ELECTRIC TRIO (AVSTRIJA, SLOVENIJA)

Koncert

Datum: 01.07.2003 ob 21:00
Prizori?襺 Sodni stolp
Glasba: MP3 1

Sodelujejo:
Dejan Pečenko (klaviature)
Manč Kovačič (kontrabas)
Harry Tanschek (bobni)

Dejan Pečenko, rojen 1958 v Mariboru, deluje in živi v Sloveniji in Avstriji. Od leta 1989 je redni profesor jazz klavirja na Bruckner konservatoriju v Linzu in na Visoki šoli za glasbo v Grazu. Kot jazz pianist je dejaven že od leta 1981. Sodeloval je na večih evropskih jazz festivalih: Leverkusen, Lugano, Saalfelden, Wiesen, Moers; Ljubljana, Zagreb, Kristianstadt, Nürnberg, Debrecen, Berlin in seveda Maribor. Izvedel j e tudi nekaj studijskih in TV produkcij za znane evropske TV hiše: ZDF, SAT 1, HTV, 3 SAT, ORF 1, TV SLO.
V svoji bogati glasbeni karieri je posnel nad 25 laserskih plošč in koncertiral s priznanimi jazzovskimi glasbeniki: Aladar Pege, Erich Kleinschuster, Harry Stoika, Reggie Workman, Doug Hammond, Lee Harper, Barbara Thompson, Boško Petrovič, Ernie Wilkins, Karl Heinz Miklin…
Je prvi slovenski jazzovski pianist, ki je izdal že drugo solistično lasersko ploščo z izključno avtorskimi skladbami. Jazz glasba, ki jo pianist izvaja je izpisana, z velikim deležem improvizacije, njena podlaga pa je mešanica stilov swinga, latina, klasike in sodobne improvizirane glasbe - torej ritmično razgibana in harmonsko bogata.

Harry Tanschek je bobnar mlajše generacije z vidnim nagibanjem k modernim glasbenim tokovom. Odlikuje ga sposobnost prepredanja različnih stilnih ritmov od swinga, hip - hopa, rapa, sambe, salse, rocka … Živi in dela v domači Avstriji in v ZDA (Boston).
Sodeloval je s številnimi priznanimi glasbeniki na raznih turnejah po Avstriji, Italiji in ZDA. V skupini »Dejan Pečenko Electric Trio« deluje od leta 1998.

Manč Kovačič se je rodil leta 1962 v Mariboru. Kot kontrabasist, bas kitarist in tubist deluje predvsem v Sloveniji, Italiji, Avstriji in Nemčiji. Na oddelku za moderno glasbo in free jazz New Jazz School v New Yorku je študiral v razredu prof. Reggieja Workmana in Busterja Williamsa.
Sodeloval je v različnih projektih in festivalih s priznanimi glasbeniki: Brian Abrahams, Jim Mullen, Jimmy Witherspoon, Steve Bloom, Ratko Divljak, Ladislav Fidri, Zlatko Kaučič, Gilbey Kamo, Mike Hennessey, Gabriel Coburger...

Prireditev vam poklanja:


Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ