SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


TRIO MEFISTO

Koncert

Datum: 24.06.2003 ob 19:30
Prizori?襺 Sinagoga


Sodelujejo:
Gregor Kovačič (klarinet)
Janez Podlesek (violina)
Ilonka Pucihar (klavir, čembalo)

Ansambel deluje od Ieta 1997. V času študija na Akademiji za glasbo v Ljubljani je trio pod mentorstvom prof. Primoža Lorenza dosegel izjemen nivo na področju komorne umetnosti. Udeležili so se mojstrskega tečaja v Weikersheimu-Nemčija, ki so ga vodili priznani prof. Henry W. Meyer, prof. Martin Spangenberg in prof. Stephan Kiefer. V tem času so se predstavili slovenski javnosti s številnimi koncerti (GM-oder, Mladi-mladim, Slovenska filharmonija, Kazinska dvorana SNG Maribor,...) gostovali v Avstriji, Nemčiji, Franciji in Izraelu ter snemali za Radio Slovenija in Radio Maribor. Za glasbene dosežke so v Ietu 1998 prejeli študentsko Prešernovo nagrado in štipendijo IMAGO Sloveniae. Njihov repertoar je prepoznaven po veliki raznolikosti stilov, saj zajema celoten spekter Iiterature za trio; od baroka, klasike, romantike do 20.stoletja ter Iahkotnejša dela, prirejena za to zasedbo. Ansambel si prizadeva, da bi svoj repertoar razširil z novimi skladbami napisanimi zanje. Posvečajo se tudi izvajanju baročnih in klasičnih del na originalne inštrumente tistega časa (čembalo, klarinet-Heinrich Grenser 1800).

Gregor KOVAČIČ (1977) je študij klarineta je začel pri očetu, končal v razredu prof. Alojza Zupana no Akademiji za glasbo v Ljubljani in se izpopolnjeval pri prof. Kolmenu Oppermanu v New Yorku. Je udeleženec mojstrskih tečajev, ki so jih vodili Richard Stoltzman, Antony Pay in Jacques Di Donato. Deluje v orkestru Opere SNG Maribor, Simfoničnem orkestru Mariborske filharmonije, Pihalnem orkestru Železarjev Ravne in Pihalnem kvintetu Korffej. Bil je član Orchestre des Jeunes de Ia Mediteranee, Orchestre Symphonique des Jeunes de Suisse in L 'Orchestre Europeen des Jeunesses Musicales. Kot solist ter član različnih ansamblov je nastopal po Sloveniji, Evropi, Bližnjem vzhodu, Afriki in Severni Ameriki.

Janez PODLESEK (1981) je študent Akademije za glasbo v Ljubljani pri prof. Primožu Novšaku. Je dobitnik večih nagrad na domačih in tujih tekmovanjih (1.-Ljubljana, 11.-Zagreb, 111.-Gorica). Kot dijak SGBŠ v Ljubljani je Ieta 1999 prejel Škerjančevo nagrado. Imel je več samostojnih recitalov in kot solist nastopil s Simfoničnim orkestrom Slovenske filharmonije, za katerega je prejel študentsko Prešernovo nagrado. Izpopolnjeval se je pri uglednih pedagogih kot so Leonid Sorokov, Helfried Fister, Ilan Gronich in T omaž Lorenz. Deluje v različnih orkestrih in komornih skupinah ter koncertira doma in v tujini.

Ilonka PUCIHAR (1975) je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Tatjani Ognjanovic. Kot solistka je zaključila študij klavirja ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in nastopila v abonmajskem ciklu koncertov Simfoničnega orkestra Mariborske filharmonije. Kot članica različnih komornih skupin je nastopala po domovini in gostovalo v Nemčiji, Avstriji, Franciji, Izraelu, Španiji in na Nizozemskem. Veliko se posveča izvajanju baročnih in klasičnih del no čembalu (Bob van Asperen) in se uveljavlja tudi kot pedagoginja.


Prireditev vam poklanja:


Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ