SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


BRAZIL TROPICAL (BRAZILIJA)

Plesno glasbena predstava

Datum: 21.06.2003 ob 21:30
Prizori?襺 Glavni oder na Dravi


Južnoameriška skupina Brasil Tropical praznuje letos 30 obletnico obstoja in obenem predstavlja tudi svoj novi program. Pisana skupina s svojim nastopom marsikomu vzame sapo, saj na odru uprizorijo pravcat plesni vihar. S svojim temperamentom ter veseljem do plesa, glasbe in ritma občinstvu pričarajo vzdušje Južne Amerike. Osupljive artistične in akrobatske sposobnosti ter kulturni elementi, ki izvirajo iz stare zgodovine tega naroda, pa že mejijo na nemogoče. Malodane neukrotljiva energija in vitalnost teh ljudi vas zagotovo ne bo pustila ravnodušne.

Brasil Tropical dolguje zahvalo za svoj nastanek skupini mladih Brazilcev – med katerimi je bil tudi Edvaldo Carneiro, ki so v Salvadorju, glavnem mestu brazilske Bahie, ustanovili priljubljeno skupino »Capoeira«. Edvaldo Carneiro se je intenzivno ukvarjal s skupino samo, z njenim izvorom in njeno tradicijo.
Edvaldo se je s člani skupine odločil, da iz Capoeire napravijo gledališki spektakel, v katerega bodo vključeni tudi drugi vidiki brazilskega življenja. Nastal je celovečerni spektakel z brazilskimi ritmi, s pesmimi, plesi in bogato kostumografijo.

Prireditev vam poklanja:


GLAVNI GENERALNI POKROVITELJ
Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ