SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


KOBAJAGI DONELA ME RODA

Monodrama

Datum: 29.06.2003 ob 20:10
Prizori?襺 Jurčkov oder
Izvajalec: Zijah A. Sokolović (BiH)


Avtor, režija, igra: Zijah A. Sokolović (BIH)

Čeprav se danes tudi najmanjši otroci smejejo zgodbam o štorkljah, se odrasli vedno znova znajdejo v zadregi, kako razumljivo in brez vulgarnosti ter zapletenih prispodob odgovoriti radovednemu malčku.
Skrivnost njegovega nastanka je eno najvznemirljivejših vprašanj, ki se otroku zastavijo v trenutku, ko se zave samega sebe. Skrivnost se mu razkriva skozi njegovo odraščanje, vendar pa je ključnega pomena za ves njegov nadaljnji razvoj prav prva razlaga. Pomembno je, kdo in kako mu razkrije misterij življenja. Na podlagi prvega spoznanja se bo oblikoval njegov odnos do spolnosti, ko bo odrasel, njegov odnos do nasprotnega spola, do ljubezni... in do samega sebe. Gledališče in Zijah Sokolović to storita skozi umetnost, na pristen, poučen, igriv in humoren način.

Igralec Zijah A. Sokolović je najbolj znan po svojih monodramah, v katere zliva številne vidike gledališča. Njegovi najbolj znani predstavi sta "Cabares, cabarei" in "Glumac...je glumac...je glumac", slednja se pojavlja na odrih že dvajset let, prevedena je v šest jezikov in jo uprizarja trinajst igralcev v dvajsetih državah sveta, leta 1997 pa je bila nagrajena na Festivalu monodrame na Ptuju. Zijah A. Sokolović pred gledalcem odkriva svojo iskreno celostno podobo, ki jo zaznamuje samo s sebi lastno poetičnostjo.

Prireditev vam poklanja:


Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ