SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


ŠTEFAN PETEK (KLARINET), VIKTOR PETEK (VIOLINA), DAMJANA ZUPAN (KLAVIR)

Koncert

Datum: 23.06.2003 ob 19:30
Prizori?襺 Sinagoga
Glasba: MP3 1

Klarinetist Štefan Petek je pričel svojo glasbeno pot kot učenec glasbene šole Karol Pahor na Ptuju pri prof. Antonu Horvatu , nadaljeval šolanje na Srednji glasbeni šoli v Mariboru pri mag. Valteru Petriču in leta 1990 diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Alojzu Zupanu. Svoje znanje je nato izpopolnjeval pri prof. Beli Kovacsu na Visoki šoli za glasbo v Grazu. Deluje v mednarodni komorni skupini »Lundonia«, v mariborskem »Totem Big Bandu«, kot dirigent Pihalnega orkestra Ptuj in glasbeni pedagog. Trenutno je zaposlen kot ravnatelj glasbene šole Karol Pahor Ptuj.

VIKTOR PETEK
Rojen leta 1970 v Mariboru.Študij violine pri Ivanu Palu na Srednji glasbeni šoli v Mariboru in Christosu Polyzoidesu  na Visoki šoli za glasbo v Gradcu. 1994 koncertna diploma z odliko, isto leto naziv magister ter priznanje avstrijskega Ministrstva za šolstvo in znanost za magistrsko nalogo.
Večkratni dobitnik prvih nagrad na republiških, zveznih in mednarodnih tekmovanjih, mojstrski tečaji  pri  Igorju Ozimu, Valeriju Klimovu in Tomažu Lorenzu.
Zaposlen kot član Graške filharmonije, samostojni učitelj na Univerzi za glasbo v Gradcu ter Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru; solistični nastopi in sodelovanje v več komornih zasedbah  s koncerti v mnogih evropskih državah ter posneti dve zgoščenki.

Damjana Zupan je zaposlena kot korepetitorka in učiteljica klavirja na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani, klavir pa poučuje tudi na glasbeni šo1i v domači občini Trebnje. Akademijo za glasbo je končala pri prof. Andreju Jarcu leta 1991. Med leti 1994 - 1997 je študij nadaljevala na London College of Music and Media. Ob študiju s priznanimi pedagogi, spremljanju Solistov na tekmovanjih (več prvih nagrad) ter komornih in solističnih recitalih je specializirala iz klavirske spremljave in s solističnim recitalom magistrirala na temo Chopinove 2. klavirske sonate (magistra teorije klavirske izvajalske prakse).

Prireditev vam poklanja:


GENERALNI POKROVITELJ ŠPORTNEGA LENTA
Nazaj





GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ