SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
PovezaveINTERNET PARTNERPrizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


SAKE & THE VOODOO HANKS (NIZOZEMSKA, AVSTRIJA)

Jazz koncert

Datum: 27.06.2003 ob 22:00
Prizori?襺 Jazzlent
Glasba: MP3 1


Sodelujejo:
Sake (vokal, klavir, klaviature)
Hans-Georg Gutternigg (tuba, kontrabas, pozavna)
Frank Folgmann (kitara, dobro)
Rainer Gutternigg (trobenta, viola)
Andreas Luger (bobni, tolkala)

The Voodoo Hanks sta leta 1998 ustanovila Hans-Georg Gutternigg in Frank Folgmann. Glasbenike združilo skupno prijateljstvo iz časov slovitega The Roi Blech Orchestra iz sosednje Avstrije, ki je med leti 1993 in 1997 bil znan po svoji "nori" glasbi na pihala, enkratnih nastopih in lastnem pivu "Das phantastische Biert" (čudovito pivo). Ime je skupina dobila na prvi turneji po Nemčiji, na kateri so posneli prvih šest pesmi za album "Voodoo Hanks". Gost turneje je bil Johnom Lee Sanders, imenovani tudi "Luisiana Man".

Marca leta 1999 se je skupini pridružil holandski pevec in pianist SAKE. Prva koncerta, ki jih je nova zasedba igrala skupaj, prav tako najdete na zgoščenki "Voodoo Hanks". Jeseni 1999 so se SAKE & The Voodoo Hanks odpravili na turnejo po Švici, Avstriji in Nemčiji, kjer so gostili starega znanca Johna Lee Sandersa ter bobnarja Jeffa Boudreauxa iz New Orleansa.

Danes zasedba slovi predvsem po izrednem šovu, ki ga pripravijo svojemu občinstvu, po odlični, impulzivni in osvežujoči glasbi ter po tem, da jim očitno nikoli ne zmanjka novih idej.

Prireditev vam poklanjata:


MEDIJSKI POKROVITELJ JAZZLENTA

NazajGLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ