SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


ALEKSANDRA TEHOVNIK & CO.

Koncert

Datum: 30.06.2003 ob 21:00
Prizori?襺 Sodni stolp
Glasba: MP3 1 | MP3 2

Performers:
Aleksandra Tehovnik (vokal)
Marco Quarantotto (bobni, tolkala)
Matej Hotko (kontrabas)
Blaž Trček (saksofon, klarinet, flavta)
Rok Lopatič (klaviature, sintetizator)


Ideja projekta
“slovenske ljudske v novi obleki”

Osnovno vodilo pri nastanku tega projekta je (bila) preprosta misel, ki jo lahko strnem v naslednjih povedih.

"Mnogo stvari prihaja z Zahoda, seveda tudi glasba, ob kateri sem tako kot mnogi drugi tudi sama odraščala. Slovenske ljudske pesmi se ne sliši pogostokrat, večkrat se jo poje na deželi, mladina jo komaj pozna. Moj cilj ni, da bi mladi prepevali le še ljudske pesmi. Preprosto sem mnenja, da lahko zanimivo obdelanim napevom iz zakladnice slovenskih pesmi, ki kljub svoji preprostosti zvenijo bogato, prisluhne tudi mlado uho."

Sicer pa priznam, da se v tem intenzivnem obdobju povezovalnih/integrativnih procesov (NATO, EU) večkrat zasačim pri misli, "Ja, kdo bo pa skrbel za obstoj našega majhega naroda, če ne mi sami? Bruslju je pa res vseeno, kaj bo z nami in z našo kulturo in če se bo pelo slovenske ljudske ali pa ne."
Študij sem začela in zaključila na Dunaju. (In lahko rečem, da mi je tujina dala med drugim tudi izkušnjo, videti Slovenijo iz drugega zornega kota in me na vsak način še bolj potrdila v patriotizmu). Poleg političnih ved sem zaključila tudi intenziven program musical-a (igra, ples in petje) na dunajski Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti.

Kar se tiče samih nastopov, smo se predstavili v Berlinu in v Münchnu, večkrat na Dunaju in Gradcu, na avstrijskem Koroškem, od februarja dalje pa sledijo nastopi tudi v Sloveniji.
 
Projekt "Pesmi iz Slovenije" je nastal v sodelovanju z glasbenikom in igralcem Tobiasom Hofmann-om iz Münchna, ki je izdelal glasbene aranžmaje in jih na zgoščenki tudi sam zaigral. Zgoščenko smo posneli v njegovem domačem studiu, nekatere pesmi pa so nastale v regensburškem studiu Cap-a-Pie.

Več podatkov je moč poiskati na spletni strani www.2Khz.de , kjer je tudi nekaj pesmi "v novi preobleki" za pokušino.
 


Prireditev vam poklanjata:


MEDIJSKI POKROVITELJ SODNEGA STOLPA

Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ