SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


GODALNI KVARTET FEGUš

Koncert

Datum: 30.06.2003 ob 19:30
Prizori?襺 Sinagoga


Sodelujejo:
Filip Feguš (violina)
Simon Peter Feguš (violina)
Andrej Feguš (viola)
Jernej Feguš (violončelo)
Program: W. A. Mozart, L. Janáček, A. Dvořák

GODALNI KVARTET FEGUŠ sestavljajo bratje: Filip - violina, Simon Peter - violina, Andrej - viola in Jernej - violončelo. S šestimi leti so se pričeli učiti; violino  (Simon, Filip, Andrej) in violončelo  (Jernej) na Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru. Študij so nadaljevali na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu; Simon, Filip in Andrej pri prof. Brianu Finlaysonu ter Jernej pri prof. Milošu Mlejniku. Sočasno so obiskovali in opravili maturo; Simon na I. Gimnaziji, Andrej na Srednji glasbeni in baletni šoli ter Filip in Jernej na III. Gimnaziji v Mariboru. Junija 2002 sta Simon in Andrej diplomirala na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu pri prof. Brianu Finlaysonu. Oktobra 2001 so bili sprejeti na »Scuola di Musica di Fiesole« (Firence), kjer študirajo v razredu prof. dr. Milana Škampe (Smetana Quartet).
Godalni kvartet Feguš deluje od leta 1992. Od septembra 1994 je bil njihov mentor prof. Brian Finlayson (Koroški deželni konservatorij Celovec) ter od oktobra 2001 prof. dr. Milan Škampa (Smetana Quartet) iz Prage.
Maja 2001 so bili sprejeti na »Isaac Stern Chamber Music Workshop« v Carnegie Hall (New York), avgusta 2002 pa so sodelovali na Orlando festivalu »Internationaal Kamermuziekfestival 2002« na Nizozemskem.
Nastopali so po Sloveniji, Avstriji, Angliji, Češki, Hrvaški, Italiji, Luxemburgu, Nemčiji, Nizozemski in ZDA.
Izpopolnjevali so se pri Isaacu Sternu, Josephu Kalichsteinu, Leonu Fleicherju in članih godalnih kvartetov: Günter Pichler  Alban Berg Quartet, Norbert Brianin in Siegmund Niessel Amadeus Quartet, Sándor Devich, Péter Komlós in László Mezö Bartok Quartet, Philip Setzer in David Finckel Emerson Quartet, Arnold Steinhardt in Michael Tree Guarneri Quartet, Bohumil Smejkal Janaček Quartet, Samuel Rhodes in Joel Krosnick Juilliard Quartet, Henry Meyer LaSalle Quartet, Steven Tenenbom in Timothy Eddy Orion Quartet, Bretislav Novotny Praški godalni kvartet, dr. Milan Škampa Smetana Quartet…

Decembra 1994 so prejeli mestni pečat Maribora ter julija 1997 nagrado za najboljšo izvedbo Tartinijevega dela.
So Zoisovi štipendisti.

Prireditev vam poklanja:


GENERALNI POKROVITELJ PROGRAMA V ALOJZIJEVI CERKVI
Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ