SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
PovezaveINTERNET PARTNERPrizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


PRIME TIME (DANSKA, ZDA, NIZOZEMSKA)

Jazz koncert

Datum: 29.06.2003 ob 22:00
Prizori?襺 Jazzlent


Nastopajo:
Niels Henning Orsted Pedersen
Alvin Queen
Frank Stagnitta
Domagoy Ralasic

Niels Henning Orsted Pedersen, virtuoz kontrabasa iz Koebenhavna, že 20 let dela in snema z Oscar Peterson Triom, Joe Passom in Stephane Grapelliom. Orsted Pedersen je eden redkih evropejskih glasbenikov, ki so imeli priložnost snemati za ameriškega jazz producenta Normana Granza, enega najznamenitejših velikanov v zgodovini jazza.

Alvin Queen iz New Yorka se je učil pri Artu Blakeyu. Eden najbolj iskanih bobnarjev je sodeloval že z Clark Terryem, Benny Golsonom, Brecker Brothers, John Scofieldom, Hank Jonesom, Kenny Barronom, Cedar Waltonom, Mulgrew Millerjem in podobnimi velikimi glasbeniki.

Pianist Frank Stagnitta iz New Yorka je sodeloval z Mingus Dinasty, Sal Nesticom, Scott Hamiltonom in mnogimi drugimi.

Tenor saksofonist Domagoy Ralasić se je šolal na bostonskem kolidžu Berklee College of Music in rotterdamskem Royal Conservatoryu. Je prvi hrvaški akademski jazz glasbenik in prvi hrvaški glasbenik, z izjemo glasbenikov klasičnega jazza, z že več kot petimi posnetimi albumi, ki se prodajajo po vsem svetu. Sodeloval je že z Eddie Gomezom, Ronnie Cuberjem, Benny Baileyem, Al Fosterjem, Reggie Workmanom, Reggie Johnsonom, Clark Terryem, James Moodyem, Bob Brookmeyer Big Bandom…

Prireditev vam poklanja:


NazajGLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ