SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


THE WORLD QUINTET (ZDA, NEMčIJA, ŠVICA)

Jazz koncert

Datum: 03.07.2003 ob 22:00
Prizori?襺 Jazzlent
Glasba: MP3 1

Sodelujejo:
Olivier Truan (klavir)
Michael Heitzler (klarinet)
Ariel Zuckermann (flavta)
Daniel Fricker (kontrabas)
David Klein (bobni)

Vsi člani The World Quinteta so visoko izobraženi akademski glasbeniki, katere odlikuje mešanica klasične, improvizirane in etno glasbe na najvišji virtuozni ravni. Glasbeno znanje so si pridobivali na najbolj uglednih šolah v Evropi in ZDA. Njihova kvaliteta jih je pripeljala tudi do samostojnega koncerta v Carnegie Hall (New York), kjer so doživeli izreden uspeh.

Pianist, komponist in aranžer Olivier Truan je doktoriral na bostonskem kolidžu Berklee College of Music. Po končanima dodatnima študijema na Manhattan School of Music in Glasbeni akademiji v Baslu, Švici je igral in snemal z znanimi glasbeniki kot so Dee Dee Bridgewater, Lew Soloff in Rick Margitza. Pri gledaliških produkcijah "Bullets over Broadway" in "Ghetto" je bil glasbeni direktor.

Klarinetist in saksofonist Michael Heitzler, ki se je pred nekaj leti preselil v New York, je študiral na Glasbeni akademiji v Freibugu. Nastopal je Radijskim orkestrom Baden-Baden in sodeloval na številnih turnejah Evropskega filharmoničnega orkestra, ki ga dirigira Antal Dorati.

Flautist Ariel Zuckermann se je šolal pri Paulu Meisnu in Andreásu Adorjánu v Münchnu, obiskoval pa je tudi mojstrske tečaje pri Alainu Marionu in Aurèlu Nicoletu. Zuckermann je dobitnik mnogih mednarodnih tekmovanj. Kot komorni glasbenik in solist je prepotoval Israel, Evropo in Azijo. Svojo drugo, dirigentsko kariero je kot študent začel s študijem pri legendarnem Jorma Panulu. Svoje prve izkušnje iz tega področja je nabiral v Moskvi, Stockholmu, Veroni in Kuopiu.

Basist Daniel Fricker je študiral na Jazz School v Bernu (Švica) ter Glasbeni akademiji v Baslu. V toku svoje kariere je nemalokrat snemal z odličnim orkestrom Sinfonietta Basel, z Lionelom Hamptonom, Tonyem Scottom, Adamom Nussbaumom in drugimi uglednimi jazzisti, pa je sodeloval tako v studiju kot na turnejah.

Bobnar David Klein, sin glasbenikov Oscarja in Miriam Klein, je prav tako študiral na kolidžu Berklee College of Music v Bostonu. Kot neodvisen glasbenik je delal s Sir Rolandom Hanno, Dee Dee Bridgewaterjem, Billyem Cobhamom, Mennyem Clarkom, Victorjem Baileyem in mnogimi drugimi. Za svoj prvi solo CD - na njem se je izkazal v vlogi saksofonista (!) – "My Marilyn", ki je jazzovski poklon Marilyn Monroe, je leta 2002 prejel nagrado European Jazz Award in si pridobil mednarodno priznavanje kritikov. 

Prireditev vam poklanja:


Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ