SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


VAŠKA POSEBNEŽA

Ulično gledališče

Datum: 04.07.2003 ob 21:00
Prizori?襺 Ulično gledališče (POD ARKADMI)
Izvajalec: KUD Podlipa (Smrečje)


avtorja: Janez Cankar, Ivan Malavašič
scenograf: Vincencij Cankar
glasbena oprema: Klemen Trček
režija, igra: Borut Kavčič, Janez Cankar
Dramska sekcija KUD Podlipa (Smrečje)

Vaška posebneža sta nastala izpod peres Janeza Cankar in Ivana Malavašiča, in sicer kot sestava dveh mono komedij – dveh posebnežev: norega doktorja Zvoneta in trdnega kmeta Jožeta.
Prva figura je neuravnovešen znanstvenik, dr. Zvone – Borut Kavčič – kateri s svojo neuravnovešeno pametjo proučuje razvoj človeka skozi tisočletja in raziskuje možnosti nekega novega možnega življenja. Ta njegova resnica se mu kar naprej izmika, saj je nemogoča in za navadnega smrtnika že znanstvena fantastika.
Drugi lik je samostojni trden slovenski kmet Jože – Janez Cankar, ki je razpet med kritiko, samokritiko in obstojem samega sebe kot takega. Na svojstven, domoljuben in komičen način predstavlja svoj pogled na trenutno življenje - nekega posebneža - samskega podeželskega človeka… sebi v razočaranje in sosedom v posmeh.
Ta projekt je tudi prvi, v katerem sta (razen glasbene opreme in scene), za tehniko, šepetanje, ispicienta, režijo, dramaturgijo in luči poskrbela sama.
Seveda pa se njuno igranje ni ustavilo le pri domačem občinstvu, ampak so sledila še mnoga gostovanja, katerih je že preko trideset in povsod toplo sprejeta. Lahko rečem navdušujoča saj v uri  monoigre obeh igralcev vse po vrsti nasmejeta do solz.

Prireditev vam poklanja:


Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ