SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


VITALIJ OSMAčKO

Koncert

Datum: 27.06.2003 ob 20:10
Prizori?襺 Jurčkov oder


Nastopa:
Vitalij Osmačko (vokal, kitara)

Vitalija Osmačka poznamo kot vodjo in gonilno silo skupine Mar Django Quartet. Leta 1991 je posnel svojo prvo solo ploščo z naslovom "Časi srečanj", ki je zaradi svoje originalnosti eden od najbolj iskanih izdelkov ljubiteljev tovrstnega žanra.
Tokrat se bo predstavil v solo izvedbi, ki prinaša neponovljiv čar in intimno doživetje. Na koncertu bo izvajal rusko-ciganske balade, romance in šansone iz svojih starih albumov (Časi srečanj in Black eyes), novejše uspešnice iz albuma Vals Boston ter povsem nove skladbe, ki jih bomo imeli tokrat čast prvič slišati.
Z žanrom, ki dopušča prednost bogatemu besedilu, nam bo Vitalij Osmačko pričaral z občutki bogat in nepozaben večer.

Ob neki priliki je Marko Crnkovič napisal:
"Vitalija Osmačka sem slišal večkrat v Mar Django Quartetu, in vedno sem občudoval hitrost in zanesljivost, s katero je brzel čez strune ritem kitare. Toda bila je priložnost, ko se mi je zazdel še posebej neverjeten. Skladba z naslovom Polem, polem je bila ena najboljših, kar sem jih v življenju akustičnih in sentimentalnih v živo slišal. To je bil nek meni neznan patos iz drugega sveta, neka strast, ki ni bila ne blues ne balkanska ne latinska - in kaj bi naj po tej logiki potem še sploh ostalo?
" Ta tip je čisto nor," mi je prišepnila žena, sam sem bil pa tudi preveč zbegan in navdušen, tako rekoč živčen od predobre glasbe, da bi si lahko izmislil kak boljši kompliment."
Zakaj? Prisluhnite…

Prireditev vam poklanja:


Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ