SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


MI2

Koncert

Datum: 01.07.2003 ob 20:10
Prizori?襺 Jurčkov oder
Glasba: MP3 1

Sodelujejo:
Tone Kregar (vokal)
Jernej Dirnbek (vokal)
Egon Herman (kitara)
Robert Noval (bas)
Igor Orač (bobni)
Peter Čaja (klaviature)
Blaž Celarec (tresala, tolkala)

Glasbena skupina Mi2, ki je konec lanskega leta izdala svoj četrti album z naslovom Dečki s Sotle, je letošnje leto začela z zelo odmevnim nastopom, saj jo je doletela čast, da po enoletni pavzi ponovno otvori priljubljeno radijsko oddajo “Izštekani na Radiu Slovenija” avtorja in voditelja Jureta Longyke.
Z odliko odigran koncert je fante iz skupine Mi2 napotil na idejo, da bi tovrstno akustično izvedbo predstavili tudi na zanimivejših koncertnih prizoriščih v živo. Da je Festival Lent pravi kraj za takšen glasbeni dogodek, ni potrebno posebej poudarjati.
Skupina Mi2 bo koncert izvedla v razširjeni, sedemčlanski zasedbi, z glasbenimi okrepitvami, ki bodo dodale pridih akustični glasbeni podobi. Članom skupine Mi2, se bosta na odru pridružila še Peter Čaja in Blaž Celarec.
Program koncerta bo vseboval skladbe iz dosedanjih štirih albumov skupine, seveda pa ne bo manjkal nobeden od hitov, ki so v preteklih letih dajali vetra našim televizijskim in radijskim programom.


Mi2 - Diskografija:
Črtica - Dallas records, 1997
Čudo tehnike - Dallas records, 1999
Album leta - Poseidon, 2000
Dečki s Sotle - Aulos, 2002


Mi2 - Biografija:
Zgodovina Mi2 sega v leto 1996, ko je takrat dvočlanska zasedba iz Rogatca prvič opozorila nase s skladbo Črtica. Leto kasneje je sledil istoimenski album in razširitev v petčlansko zasedbo, ki pa je v prihodnjih dveh letih nekajkrat zamenjala sestavo. Do dokončne konsolidacije je prišlo po izidu druge plošče Čudo tehnike, ki je prinesla uspešnico Teta Estera in skupino zasidrala v slovenski medijski prostor. Tretja plošča Album leta je postregla z uspešnicami Pojdi z menoj v toplice, Pa si šla, Oda gudeki (v sodelovanju s Frajkinclari) in Ljubezen pod topoli, ki so Midvajem odvzele še tiste redke proste vikende in jih kot bend, ki zna poskrbeti za žur in prepričljiv nastop, postavila na glasbene odre širom po Sloveniji. Leto 2002 so fantje posvetili kreiranju in produkciji novega materiala, med snemanjem in dokončno obdelavo skladb pa sta pisca besedil Tone Kregar in Jernej Dirnbek našla čas še za izdajo pesniške zbirke “Mi2 pišema poezije, Bori jih pa riše”.


Album Dečki s Sotle je zadnji izdelek skupine Mi2, izšel je novembra 2002 pri založbi“AULOS – Glasbena produkcija, Robert Novak s.p.”. Na njem najdemo 12 avtorskih skladb, ki predstavljajo nekakšno nadaljevanje značilnega glasbenega sloga skupine Mi2. Precej dolga, pestra in duhovita besedila iz največkrat domačega okolja se podajo udarnim ritmom, kitarskim vložkom in melodičnim refrenom, ki jih Mi2 praviloma zapojejo enoglasno. Vse skupaj tokrat zaradi kakovostnejše in bolj usmerjene produkcije zveni bolje; živo, a ne razmetano, nažgano, pa vendarle zelo poslušljivo. Poslušalci so do sedaj imeli priložnost spoznati dve uspešnici z Dečkov s Sotle. Prvo, Ko bil sn še mali pizdun  kot pred-najavo albuma v poletnih mesecih lanskega leta; nosilna skladba albuma, ki so jo Mi2 lansirali hkrati z izidom ploščka pa je skladba Samo tebe te imam, nekakšen “šlager sezone”, za katerega so fantje posneli tudi videospot.
Do konca leta 2003 nameravajo Mi2 predstaviti še dve skladbi z zadnjega albuma. Najprej duhovito in provokativno voščilo Zdravica (Jebi ga bluz), konec poletja pa izštekano verzijo skladbe Odhajaš (Balada za zgornjo sosedo) in istoimenski videospot.
 

Mi2 pišema poezije, Bori jih pa riše
/založnik DZU Filter, Celje/

Jernej Dirnbek in Tone Kregar sta pevca in avtorja besedil glasbene skupine Mi2, ki je v dosedanjem glasbenem ustvarjanju (izdane štiri samostojne plošče) nase opozorila predvsem z originalnostjo, inovativnostjo ter lucidnostjo, ki v veliki meri temelji prav na besedilih. Omenimo le nekatere najbolj znane skladbe, ki so se v preteklih letih znašle na samem vrhu glasbenih lestvic kot npr. Črtica, Moja teta Estera, Pojdi z menoj v toplice, Samo tebe te imam in druge. Ker gre po mnenju mnogih glasbenih kritikov ter seveda poslušalcev uspeh skupine iskati predvsem v besedilih, sta se oba avtorja odločila, da izbor svojih najljubših in najbolj znanih tekstov izdata tudi v knjižni obliki ter jih na ta način javnosti približata še na drug način. Takšno povezovanje rocka in literature v Sloveniji sicer ni novo (Predinova in Kreslinova zbirka, razne antologije ipd.), a vendarle redko ter bolj izjema kot pravilo.

V knjižni zbirki z delovnim naslovom Mi2 pišema poezije je zbranih 26 pesmi omenjene skupine, vsaki izmed njih pa je dodana tudi tematska karikatura oz. ilustracija priznanega celjskega umetnika Borivoja-Borija Zupančiča. Besedila in ilustracije tako skupaj (ob spremnih besedah Jureta Potokarja in akademika dr. Matjaža Kmecla) tvorijo zanimivo in svežo pesniško zbirko, ki prvenstveno sicer sodi na področje rockovske poezije, a obenem briše oz. presega meje med različnimi vidiki urbane, popularne, a vendarle nekonvencionalne ustvarjalnosti.


Prireditev vam poklanjata:


MEDIJSKI POKROVITELJ JURČKOVEGA ODRA

Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ