SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


TRIO MOCOTÓ (BRAZILIJA)

Koncert

Datum: 25.06.2003 ob 21:30
Prizori?襺 Večerov oder
Glasba: MP3 1 | MP3 2

Sodelujejo:
Nereu Gargalo (vokal, tolkala)
Joăo Parahyba (vokal, tolkala)
Skowa (vokal, kitara, tolkala)
Joăo Filho (tolkala, kitara)
Luis do Monte (kitare)
Lazzarini (klaviature)
Giba (bas)

Začetki Tria Mocotó segajo v pozna šestdeseta, ko so se v São Paolu v Braziliji srečali trije glasbeniki Nereu Gargalo, Fritz Escovão in João Parahyba. Njihova srca so bila zapolnjena s črnsko soul glasbo, ter ameriškim in britanskim rockom in jazzom, v njihovih genih pa je bila samba, zato so se odločili zliti vse te zvrsti v eno. Rezultat je bil edinstven hibrid, mešanica sambe, soula in rocka.
V svet slave je trio popeljal znameniti Jorge Ben, ki je glasbenike sprva povabil k sodelovanju pri snemanju albuma "Jorge Ben 1969". Trio je tako postal njegova spremljevalna skupina, s katero je kasneje posnel še en album, "Foráa Bruta". Mocotó pa je posnel tudi nekaj lastnih albumov, ki so med zbiralci brazilske glasbe bojda zelo iskani in cenjeni. Svojo takratno kariero je končal leta 1997, ko se je odločil vzeti kratki premor, no premor, ki je na koncu trajal skoraj 25 let.
Pravzaprav so bili londonski, pariški, tokijski in newyorški DJ-ji in producenti tisti, ki so znova oživeli znani Mocotó ritem in popeljali sambarock na plesišča po vsem svetu. Veliko zanimanje za trio po celem svetu je prebudilo tudi brazilske množice, željne njihovega vročega ritma, in tamkajšnje novinarje. Trio Mocotó je bil pripravljen za vrnitev na glasbeno sceno.
Leta 2001 je trio prestižna APCA (Associação Paulista de Críticos de Artes) imenovala za najboljšo glasbeno skupino. Sledilo je 50 koncertov po Evropi, Aziji in Avstraliji. Leta 2003 je Mocotó zapustil Fritz Escovão. Zamenjal ga je priznani umetnik, producent in multiinstrumentalist Skowa, ki je bil znan po zabavni in "groovy" glasbi.
Februarja 2003 so se glasbeniki Tria Mocotó vrnili v studio v São Paolu, da bi posneli svoj peti album, za katerega so obljubili, da bo slovel po še več "funky" in plesnih ritmih, kot vsa njihova dela poprej. Vendar ali je to sploh mogoče? O tem se bomo lahko na lastna ušesa prepričali jeseni, ko bo obljubljena mojstrovina predvidoma izšla.



Prireditev vam poklanja:


Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ