SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
PovezaveINTERNET PARTNERPrizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


JE'BELA CESTA

Koncert

Datum: 20.06.2003 ob 20:10
Prizori?襺 Jurčkov oder


Sodelujejo:
Robert Šarman (kitara, vokal)
Dana Krajnc (violina, vokal)
Dejan Kalan (orglice, ropotulje, vokal)
Mladen Ravnikar (harmonika, bas kitara, vokal)
Beno Kolarič (električna kitara, bas kitara, vokal)
Rok Bajrić (bobni).

Skupina Jebe'la cesta obstaja že od marca leta 1996. V začetku so jo sestavljali le trije člani in nastopali s parodičnimi priredbami in avtorskimi skladbami kot »Jebe'la cesta trio z muziko in poezijo«. Kasneje so se v skupini menjavali številni glasbeniki, današnja zasedba pa je: Robert Šarman (kitara, vokal), Dana Krajnc (violina, vokal), Dejan Kalan (orglice, ropotulje, vokal), Mladen Ravnikar (harmonika, bas kitara, vokal), Beno Kolarič (električna kitara, bas kitara, vokal) in Damir Fenrich ter Rok Bajrić (bobni).
Skupina je s samostojnimi koncerti v obdobju 1997-2002 že petkrat nastopila na Festivalu Lent, prav tako pa nekajkrat tudi v okviru prireditev ob tekmovanju za Zlato lisico. Skupno so imeli že okoli 150 nastopov, večinoma na Štajerskem, pa tudi v Novi Gorici, Kopru, Izoli, Kamniku in Ljubljani. Lani pomladi so z avtorskim projektom sodelovali v natečaju založbe Nika records – Kdo bo osvojil Triglav, kjer so bili skupaj s še 26 drugimi uvrščeni v ožji izbor med 142 prijavljenimi skupinami.
Nekajkrat so se predstavili na radijskih postajah in v nekaj televizijskih oddajah. Večkrat so na nastopih igrali skupaj z nekaterimi znanimi slovenskimi glasbeniki, kot so Vlado Kreslin, Pero Lovšin, Bojan Cvetrežnik, Andrej Pintarič itd.
Do sedaj so posneli dve zgoščenki. Prva, katere naklada je že skoraj pošla, je bila posneta »v živo«, druga pa studijsko. Slednja še čaka na založnika.
Ob avtorskih skladbah igrajo tudi različne parodične priredbe znanih skladb iz sveta popularne glasbe in zakladnic slovenske, ciganske in druge ljudske glasbe.

Prireditev vam poklanjata:MEDIJSKI POKROVITELJ JURČKOVEGA ODRA
Nazaj

GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ