SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


ZERO HOUR QUINTET (ROMUNIJA, SLOVENIJA)

Koncert

Datum: 27.06.2003 ob 21:00
Prizori?襺 Sodni stolp
Glasba: MP3 1

Sodelujejo:
Marko Brdnik (akordeon)
Florentin Duna (violina)
Sorin Cioinaru Reiner (klavir)
Rareš Popša (kitara)
Andrej Sarafie (kontrabas)

ZERO HOUR QUINTET obstaja od začetka leta 2001. Zasedba je zelo mednarodno obarvana. Člani ansambla so židovskega, romunskega, ciganskega in slovenskega porekla. Zasedba se posveča večinoma sodobnemu tangu (tango nuevo), igra pa tudi avtorsko glasbo. V poletju 2001 je Zero Hour Quintet zmagal na uveljavljenem 8. mednarodnem Astor Piazzolla tekmovanju v italijanskem Castelfidardu. Ansambel redno nastopa po evropskih festivalih in ima za seboj že več koncertnih turnej po Nemčiji, Italiji in Romuniji.

Marko Brdnik, akordeon
Rojen v Sloveniji. Od leta 1997 študira pri Hugu Nothu na Akademiji za glasbo v Trossingenu (Nemčija). Aktiven kot solist in komorni glasbenik. Je član mednarodno priznanega  ansambla za sodobno glasbo Est.Est.Est. Sodeloval je že na EXPO 2000, Documenti 11 in z Filmakademie Ludwigsburg pri projektih filmske glasbe. Je ustanovitelj Zero Hour Quinteta.

Florentin Duna, violina
Rojen v Rumuniji. Diplomiral na Akademiji za glasbo v Bukarešti in magistriral na Akademiji za glasbo v Trossingenu (Nemčija). Koncertiral in snemal z različnimi jazz ansambli in ansambli sodobne glasbe. Živi in deluje v Berlinu. Od leta 2001 je docent na Jazz akademiji v Berlinu.

Sorin Cioinaru Reiner, klavir
Rojen v Romuniji. Študij klavirja v domovini in na Akademiji za glasbo v Trossingenu (Nemčija). Je zmagovalec številnih pianističnih tekmovanj. Nastopal in snemal v Romuniji, Nemčiji, na Madžarskem, Avstriji, Španiji, na Japonskem in v ZDA.

Rareš Popša, kitara
Diplomiral na Akademiji za glasbo v romunskem Brašovu. Podiplomski študij kitare na Akademiji za glasbo v Trossingenu (Nemčija). Aktiven kot solist in komorni glasbenik. Je stalni gost nekaterih simfoničnih orkestrov. Dejaven tudi na področju jazza.

Andrei Sarafie, kontrabas
Diplomiral na Akademiji za glasbo v Bukarešti. S študijem nadaljeval pri Ovidiu Badili – legendi tega inštrumenta. Kot solist in komorni glasbenik je sodeloval s številnimi simfoničnimi orkestri, ansambli klasične glasbe, jazza in tanga v Nemčiji, Romuniji, Španiji in Italiji.

Prireditev vam poklanja:


Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ