SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


POZDRAV AZRI (HRVAšKA), SITI HLAPCI

Koncert

Datum: 27.06.2003 ob 21:30
Prizori?襺 Večerov oder
Glasba: MP3 1

POZDRAV AZRI:
Boris Leiner (bobni)
Endre Sipoš (bas)
Miljan Bakić (kitara)
Žan Jakopač (kitara)
Davorin Bogović (vokal)

Pozdrav Azri je v čast kultni zagrebški skupni Azra ustanovil bobnar Boris Leiner, ki je bil že originalni član Johnny Štuličeve zasedbe. Na Festivalu Lent boste lahko slišali nekaj pesmi iz bogatega Aztinega repertoarja z več kot 150 pesmimi.


SITI HLAPCI:
Tadej Tratnik (vokal, kongi)
Tadej Furlan (tolkala)
Uroš Murko (klaviature, vokal)
Samo Pečar (bas)
Samo Šalamun (kitara, vokal)
Matej Horvat (bobni)

Skupina je pričela delovati pred dobrimi dvemi leti, za seboj pa ima že več kot petdeset nastopov, med drugim tudi na festivalih (Soča Reggae Sunsplash 2000, Rototom Sunsplash 2000, Festival Lent, Ne čakaj na maj, Adijo poletje…).
Razen ustanovitelja in idejnega vodje skupine Tadeja Tratnika (vokal, kitara) in Tadeja Furlana (tolkala) so se v skupini praktično zamenjali vsi člani, poleg njih dveh pa so v skupini še: Samo Pečar (bas), Matej Horvat (bobni), Ivan Mijačevič (klaviature) in Samo Šalamon (kitara).
Skupina igra skoraj v celoti svoje, avtorske skladbe, razen latino obarvane Fino La Tumbao je celoten repertoar Sitih Hlapcev reggae glasba, primarno »roots style«, vendar pa z izredno progresivnim modernim prizvokom, ki nas morda še najbolj spominja na legendarno skupino Black Uhuru. V obsežnem repertoarju skupine se najde tudi predelava biblijskega 23 psalma, poimenovanega »Gospod pastir«, za katerega se je v času prvomajskih praznikov v okolici Tolmina in Cerkna snemal tudi prvi videospot skupine (Videomaniak production).
Prvi album skupine Siti Hlapci je v pripravi in bo izšel za založbo Vinylmania Records v septembru.
Končno je tudi Slovenija dobila svojo pravo reggae skupino!

Mariborska zasedba spada med številne, ki jim kombinacija ugodja in počasnosti, pa tudi upora in rastafarijanske vere ugaja kot zvokovni izraz.
Tadej je - glasbeno in nasploh - želel biti upornik. Najprej sta ga pritegnila bes punka in ostrina ulice, kmalu je pričel iskati več. Pozitivni preobrat se je pričel pred petimi leti z vero - rastafarijanstvom. Še sredi najstništva je potonil v rasto in reggae. "To ni več zgolj rock'n'roll. Vsak lahko išče svoje poslanstvo. Jaz sem ga našel v tem."



Prireditev vam poklanja:


Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ