SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


HANS THEESSINK BAND (NIZOZEMSKA, AVSTRIJA, ZIMBABVE)

Koncert

Datum: 23.06.2003 ob 21:30
Prizori?襺 Večerov oder
Glasba: MP3 1

Sodelujejo:
Hans Theessink (vokal, kitara),
Roland Guggenbichler (klaviature),
Erich Buchebner (bas),
Harry Stampfer (bobni),
INSINGIZI:
Vusumuzi “Vusa” Ndlovu (vokal)
Blessings “Nqo” Nkomo (vokal)
Dumisani “Ramadu” Moyo (vokal)

Vsestranskost je pojem, ki ga že od nekdaj pripisujejo Hansu Theessinku. Na vseh koncertih Theessink, ne glede na to ali nastopa sam ali s spremljevalno skupino, zmeraj očara s kvalitetno, čustveno in tehnično izpopolnjeno zvrstjo "American Roots Music" (glasba ameriških korenin). Poleg tega pa kritike in svoje poslušalce vedno znova preseneti. Eno takšnih presenečenj je gotovo projekt - poimenoval ga je preprosto Hans Theessink Band - v katerem je nizozemski mojster blues kitare k sodelovanju povabil prvorazredne glasbenike avstrijske glasbene scene: bobnarja Harrya Stampferja, ki se ponavadi po svetu potepa s Wolfgangom Amborosom, basista Ericha Buchebnerja, znanega po legendarnih nastopih s Hansijem Langom ali Kurtom Ostbahnom ter klaviaturista in glasbenega direktorja Rolanda Guggenbichlerja, katerega smo nazadnje prav tako lahko videli v družbi dr. Ostbahna.
Zvrst, ki jo igra skupina, je preplet bluesa, soula, rhythm & bluesa, country in soul glasbe; njihov nastop – popoln jamsession, na katerem se intenzivnost iz glasbenikov kaj kmalu prenese na celotno občinstvo in ustvari neverjetno vzdušje. Ko pa se bandu pridruži še vokalna zasedba Insingizi iz Zimbabva, pa se nastop še za korak ali dva približa koreninam.
Vokalna skupina Insingizi je prejela že mnogo nagrad na glasbenih tekmovanjih v Zimbabvu, izven njegovih mej, pa je postala znana leta 1995 z uspešnico "Bantu-Nonke-Sugar Daddy", ki je postala himna za boj proti aidsu.


Prireditev vam poklanja:


URADNI PREVOZNIK
Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ