SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


MARKO HATLAK - KONCERTNA HARMONIKA

Koncert

Datum: 02.07.2003 ob 19:30
Prizori?襺 Sinagoga
Glasba: MP3 1 | MP3 2

O sebi je Marko napisal:
Glasba me spremlja že od sedmega leta starosti, ko me je mama vpisala v nižjo glasbeno šolo v Idriji. Tam sem se poučeval pri dveh učiteljih g. Kosmaču in g. Magajne, kasneje pa pri znanem profesorju Viliju Ošlaju iz Vrhnike, kateri me je pripravljal za sprejemni izpit na Srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljani.
Že v dobi osnovne šole sem se udeležil poletne šole v Velenju, kjer sem se poučeval pri profesorju Francu Žibertu, ter tekmovanj v Ajdovščini. Kot solist sem dosegel dve tretji nagradi ter s tedanjim kvartetom drugo nagrado, katero hrani idrijska Glasbena šola.
Po osnovnem šolanju sem opravil sprejemni izpit na Srednji glasbeni in baletni šoli ter nadaljeval pouk harmonike pri profesorici Mateji Prem Kolar, od drugega letnika dalje pa pri evropsko znanem profesorju Ernö Sebastianu. Leta 1999 sem v Ljubljani z odlično oceno opravil zaključni diplomski koncert. V tem času sem se aktivno ukvarjal z večimi glasbenimi skupinami v Dijaškem domu Ivan Cankar v Ljubljani, ter leta '99 prejel dijaško Prešernovo nagrado na glasbenem področju.
Poleti istega leta pa sem opravil sprejemni izpit na mednarodni Visoki šoli za glasbo “Franz Liszt” v Weimarju, tu nas poučuje prof. Ivan Koval, kjer je izbor zelo redek saj letno sprejmejo samo dva študenta iz vse Evrope (seveda samo na ta instrument). Tudi tam sem se v preteklem letu aktivno udeležil dveh seminarjev, in sicer v Weimarju pri znanem profesorju Matti Raintanenu, ki poučuje koncertno harmoniko na “Sibelius academy” v Helsinkih na Finskem, ter pri profesorju Stefanu Hussongu iz Nemčije, ki je v svetovnem merilu eden najbolj znanih na tem koncertnem inštrumentu. Tudi letos sem se že drugič udeležil seminarja pri prof. Stefanu Hussongu. 
Poleg solističnega igranja igram tudi v komorni zasedbi s študenti akademije. V preteklem letu sem koncertiral pri nas in v tujini (Trst, Pariz, Mericourt, Weimar, veleposlaništvo v Münchnu), več kot 40 koncertov solistično, v skupinah El-Fuego, s katero smo se predstavili na 52. dubrovniškem festivalu, v mednarodni skupini Distango – vsi študentje weimarske Visoke šole za glasbo Franz Liszt -  kjer smo se prvič predstavili na turneji po Sloveniji  Nemčiji in Franciji.  Nastopam tudi v duetu s čelistko s Poljske. Ukvarjam se tudi s filmom. Letos sem odigral glavno vlogo v kratkem filmu ruskega režiserja Viktorja Hoffmanna z naslovom »Gute Nacht Geschichte«. Letos pa smo z Društvom glasbenikov in ljubiteljev glasbe pripravili kar nekaj močnih glasbenih projektov, povezanih s teatrom in plesom in sicer 1. mednarodni tango festival, mednarodni etno festival in 6. alterart festival.

Prireditev vam poklanja:


Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ