SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


CAFÉ SIMPATICO (ZDA)

Koncert

Datum: 20.06.2003 ob 20:30
Prizori?襺 Ostala prizorišča (MINORITSKA CERKEV)
Glasba: MP3 1

Sodelujejo:
Bob Albanese (klavir)
Jay Collins (flavta, sakosfon)
Eric Stiller (bas)
Dave Meade (bobni)

Pianist Bob Albanese je bil rojen v Newarku v New Jerseyu leta 1957. Klavir je začel igrati pri osmih letih. Obiskoval je Glasbeno univerzo Berklee v Bostonu, kjer je študiral klasični klavir, kompozicijo in jazz improvizacijo pri Margareti Chalof, Harbu Pomeroyu, Dennisu Sandoleju in Warnu Marshu. Gospod Albanese je veliko nastopal v klubih in delal v studiih v New Yorku in Puerto Ricu z znanimi latino jazz umetniki, kot so David Sanchez, John Benitez, Richie Flores ter Jerry in Andy Gonzales. Nastopal je s piscem priredb in vodjo skupine Mauriciom Smithom in njegovo skupino Latino v Mavrični sobi newyorškega Rockefellerjevega centra in bil na turneji z Buddyjem Richem in njegovim velikim orkestrom. V poznih 1994-ih se je gospod Albanese preselil na Havaje, kjer je posnel številne  zgoščenke z umetniki, kot sta virtuoz na glasbilu ukelele Herb Ohta in jazz pevka Anita O' Day. Bil je gostujoči pianist pri Havajskemu simfoničnemu orkestru in Honolulujskemu simfoničnem orkestru. Na Havajih je gospod Albanese skladal in uredil besedila za svojo lastno zgoščenko: The Love Within (1996), kjer poje in igra klavir. Vrnil se je v New York in posnel Through the Eye or Time, kjer igrajo Steve Davis na tolkalih in basisti John Benitez, Ratzo Harris in Sean Smith. Gospod Albanese je nastopal na Montrealskem jazz festivalu, Jazz a Junas (Francija), Sunset Clubu v Parizu in Catskills Jazz festivalu. Na fakulteti newyorške univerze, na oddelku za jazz in sodobno glasbo dela specializacijo v latino jazzu. Gospod Albanese je pred kratkim dobil štipendijo na Glasbeni šoli Manhattan, kjer namerava končati magisterij.

Jay Collins, flavtist in saksofonist je svoje znanje pridobil na Vzhodni obali, kjer je igral na vrsto godala (gigs) na ulici in z be-pop basistom LeRoy Vinnegarjem. Leta1992 se je gospod Collins preselil v New York in posnel zgoščenko za Resevoir Music s slavnimi jazzisti, kot so Kenny Baron, Rufus Reid, Ben Riely in Joe Locke. Potem je začel igrati na sopran-saksofonu in študirati flavto in bansuri (indijska klasična piščal). Veliko je sodeloval s skupino Andrew Hilla Jacky Terrassona, Gregg Allmana (Allman Brothers Band) in afro-kubanskim mojstrom na tolkalih, Bobbyem Sanabrio. Vodil je skupine na mnogih predstavitvah v New Yorku, med drugim tudi v Muzeju moderne umetnosti, Smallsu in v Blue Noteu. Študira petje pri Laconii Smedley in je privatni učitelj saksofona, flavte in glasbene teorije s poudarkom na improvizaciji.

Bobnar David Meade, rojen v Oaklandu v Kaliforniji, stanujoč v New Yorku, je diplomiral iz jazza na Državni univerzi San Jose ter magistriral na Glasbeni šoli Manhattan. Nastopal je z Aretho Franklin, the Mammas and the Pappas (1994) na avstralski turneji in leta 2000 na Bobby McFerrin Emergency Exit ameriški turneji. Nastopal je v Mavrični sobi newyorškega Rockefellerjevega centra z Mauriciom Smithom in Robertom Albanesejem, v Lincoln centru, Carnegie Hallu, Radio City Music Hallu, na Aspen Jazz festivalu in Monterey Jazz festivalu.

Basist Eric Stiller se je rodil v Clevelandu, obiskoval je Glasbeno univerzo Berklee v Bostonu. Gospod Stiller je privatno študiral pri Davidu Youngu v losangeleški operi in pri Louisu Kaboku. Na turneji je bil z Maynard Fergusonom in nastopal je z glasbenimi ustvarjalci, kot so Gary Burton, Makoto Ozone, Ernie Andrews, Bob Shew, Lanny Moran, Pete Christlieb in Chriso Calloway. Gospod Stiller je snemal z glasbeniki, kot so Eric Marienthal, Oscar Brashear, Bob Dorough, Justo Almario, Alex Acuna in Bobom Mintzer. Danes je gospod Stiller član Greenwich Village Orchestra v New Yorku.

Prireditev vam poklanja:


Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ