SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


ROBERT MRAčEK - KLAVIR, MARTINA LEDINEK-NIKIč - SOPRAN

Koncert

Datum: 03.07.2003 ob 19:30
Prizori?襺 Sinagoga


Nastopata:
Robert Mracsek (klavir)
Martina Ledinek-Nikič (soprano)

Robert Mracsek je na Akademiji za glasbo v Ljubljani je leta 1990 diplomiral iz klavirja, med študijem je bil član orkestra RTV Ljubljana, leta 1990 se je zaposlil v SNG Maribor kot korepetitor, leta 1996 pa je postal zborovodja, je član Akademskega godalnega orkestra ter redno sodeluje na koncertih DGUM.

Martina Ledinek-Nikič je končala solopetje na SGBŠ, leta 1991 je začela peti v zboru SNG Maribor, od leta 1997 pa je redno zaposlena kot solo zboristka. Pela je številne manjše vloge v operah in operetah, v letih 1992 – 1996 je bila članica English Student Theatra, kjer je nastopala v glavnih vlogah musicalov Cats, It's Showtime in Alladin.
Robert Mraček in Martina Ledinek-Nikič sta za Salon mariborskih glasbenih umetnikov pripravila večer Greshwinovih melodij: Embraceable you, S'wonderful, Someone to watch over me, Of thee I sing, Somebody loves me, Maybe, I've got a crush on you, But no for me… s katerimi bosta počastila spomin na velikega ameriškega skladatelja, ki je v svojih delih spretno povezal elemente jazza s klasično glasbo.

Prireditev vam poklanja:


Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ