SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


ROMANA KRANJčAN IN PLESNI KLUB MIKI (DOMžALE)

Koncert

Datum: 29.06.2003 ob 18:00
Prizori?襺 Oder Rotovž - otroški lent


Nastopajo:
Romana Krajnčan (vokal), Plesni klub Miki (Domžale)

Romana Krajnčan je glasbenica in pevka, ki je svoje delo zadnjih deset let usmerila in posvetila glasbenemu ustvarjanju in poustvarjanju za otroke. V svoje desetletno delo je vložila veliko energije, emocij in znanja ter v tem času posnela devet kaset in zgoščenk, pripravila veliko glasbeno-plesnih predstav, sodelovala z mnogimi zborčki, uglednimi glasbeniki, pesniki, igralci. Za svoje delo je dobila kar nekaj nagrad: Zlati petelin, Srebrni in Zlati disk založbe Panika records, prejela pa je tudi veliko pisnih in ustnih pohval vzgojiteljev, učiteljev in staršev. Predvsem pa je Romana s svojimi nastopi razveselila in navdušila številno otroško publiko. Njeni najmlajši oboževalci kasete z njeno glasbo vrtijo do onemoglosti.
Vse njene pesmi so vedno odigrane v "živo", tako da otroci slišijo zvok pravih glasbil (bobni, tolkala, trobenta, pozavna, klavir, bas, kitare) kar je danes že prava redkost.
Romana je mladost preživela v Tržiču in se je že od malih nog ukvarjala z glasbo. Kot osnovnošolka je večkrat nastopila v televizijski mladinski oddaji "Pisani svet", kamor jo je pripeljala družinska prijateljica Katarina Lavš. Skoraj nobena proslava ali prireditev v Tržiču ni minila brez nje. Pridno je hodila v glasbeno šolo in končala 9 let klavirja, kitare jo je učila Anka Ahačič, solo petje pa je obiskovala pri prof. Sabiri Hajdarevič.
V gimnazijskih letih so prihajale tudi prve nagrade in naslovi: Prvi glas Goriške, Prvi glas Primorske, nastopala je v oddajah "Kar znaš to velja". Prvi ansambel je bila kranjska skupina Sibila in velika uspešnica "Račji ples", ki je bila kot singl plošča prodana v več tisoč izvodih. Njena naslednja skupina je bil ansambel 12. nadstropje in z njim uspešnica "Anka Kleptomanka", "Manekenka", "Naturist". Z 12. nadstropjem je nastopala tudi na Slovenski popevki v Cankarjevem domu, na mnogih Melodijah morja in sonca, Pop delavnicah, ipd. Več kot leto dni je nastopala s Kranjskim dixiland bandom, potem pa jo je v svojo skupino Rž povabil oče Marjan. Kar sedem let je prepevala v tercetu te narodnozabavne skupine.
Ko se je rodil prvi sin Kristijan ...
"Ko je bil Kristjan še majhen, star kake tri leta, je vedno hotel, naj mu prepevam "Hudo mravljico". Pa se je mož Lojze spomnil, kaj če bi posnela kaseto otroških pesmi", o svojih začetkih ustvarjanja glasbe za otroke pravi Romana.
Prva kaseta "Romana in Bolhoband" je izšla pri založbi Sraka (Huda Mravljica, Kamela, Bolhoband), druga "Jupije" pri Mandarini (Bolha, Mica špica, Kavbojska, Drobna dlan). Nato je Romana skupaj s plesalci Mojce Horvat posnela TV musical, ki je bil predvajan na televiziji Slovenija za Silvestrovo 90/91. Takrat je nastopila kot igralka, plesalka in pevka. Sledila je kaseta....OZIROMA KAR POKUKAJTE POD RUBRIKO MOJI CD-JI


Prireditev vam poklanja:


Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ