SLO - ENG
 


Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave



INTERNET PARTNER



Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Informacije
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji
Povezave


BLOK

Komedija

Datum: 28.06.2003 ob 22:00
Prizori?襺 Oder Rotovž - večerni program
Izvajalec: Prešernovo gledališče Kranj


Avtor: rokgre
režija: Matjaž Latin
scenografija: Djordje Bjelobrk
kostumografka: Gordana Gašperlin
glasba: Sebastijan Duh
igrajo: Tine Oman, Vesna Jevnikar, Vesna Slapar, Peter Musevski, Darja Reichman, Gaber K. Trseglav, Rok Vihar, Pavel Rakovec, Ciril Roblek, uboga žvauca
produkcija: Prešernovo gledališče Kranj


V stanovanjcih tipičnega socrealističnega bloka nekega provincialnega mesta živijo njegovi prebivalci vsakdanje življenjske zgodbe,ki se začnejo zmeraj bolj prepletati, ko se Vito, bolehen mož srednjih let,končno odloči, da bo zaprosil za roko Marinko, dekle iz sosednjega bloka. Na koncu se vsi stanovalci srečajo na njuni poroki v kleti bloka in tam jih kot častni gost obišče celo poslanec in sekretar.

Osnovna tema je že velikokrat premleti odnos med moškim in žensko, obdelan s komične plati in razgrnjen v vsej pahljači zanosnih (in ?e znosnih) čustev. V Rokgrejevem Bloku se vam bodo zagotovo zastavila naslednja pereča vprašanja:"Kako zasnubiti trmasto in svojeglavo dekle iz sosednjega bloka ter se ob tem ne skregati? Je z(a)nosno življenje v dvoje po poroki sploh ?e mogoče? Ali kajenje resnično povzroča bolezni in kakšne so posledice, če se mu odpovemo (kajenju seveda,ne srcu!)? In končno - ali so vdove srednjih let dejansko najbolj strastne ljubimke?"

Slovenski dramatik, ki piše s psevdonimom Rokgre, je avtor več dramskih besedil (To, Enajsto čudo, Mravljinčar ali Gozd rdečih sadežev, Andro, Deset let razmišljanja, Leticija in Silvester, Kupite!Kupite! Znižano!Znižano!itd.), lutkovnih, otroških in radijskih iger, ilustrator, romanopisec in pesnik. Njegova drama To, ki so jo v sezoni 1998/99 uprizorili v mariborski Drami, je leta 2000 dobila Grumovo nagrado za najboljše slovensko dramsko besedilo, pričujoči Blok pa je bil nominiran za Grumovo nagrado leta 2001.

Matjaž Latin je v zadnjih letih postal najbolj iskan in najuspešnejši režiser najmlajše generacije. V zadnjem času se je proslavil z radikalno uprizoritvijo kultne drame Shopping & Fucking angleškega dramatika Marka Ravenhilla, v našem gledališču pa je režiral leta 1999 mladinsko uspešnico Roalda Dahla in Dese Muck Matilda in v lanski sezoni komedijo Coline Serreau Zoki Zajc.

Prireditev vam poklanja:


GENERALNI POKROVITELJ ODRA ROTOVŽ
Nazaj







GLAVNI GENERALNI
POKROVITELJ